Έκθεση Μιχαήλ Ρωμανού στην Πινακοθήκη Πειραιά

romanos ippeis

Με έμπνευση την Ολυμπιακή Φλόγα για τους Αγώνες του Ρίο, εγκαινιάζεται την Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 11:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, η εικαστική έκθεση σε καλλιτεχνική και μουσειολογική επιμέλεια του Μιχαήλ Ρωμανού.

Στην έκθεση, παρουσιάζεται το τρίτο μέρος της σπονδυλωτής καλλιτεχνικής δράσης που εμπνεύστηκε και πραγματοποίησε ο Μιχαήλ Ρωμανός, με τη συνεργασία μιας αξιόλογης ομάδας νέων καλλιτεχνών, αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με αφορμή το τρέχον έτος των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η έκθεση που επιμελείται ο βραβευμένος καλλιτέχνης από τον Όμιλο Τεχνών της UNESCO και από την HELEXPO της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, είναι εμπνευσμένη από τα μηνύματα και τις αξίες που μεταλαμπαδεύει κάθε τέσσερα χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα, σε ολόκληρη την οικουμένη.

Η καλλιτεχνική αυτή δράση διοργανώθηκε για πρώτη φορά υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, στο Μουσείο Γουναρόπουλου, τον Απρίλιο του 2012, όταν πραγματοποιήθηκε η Αφή της Φλόγας για τους Αγώνες του Λονδίνου.

Τον Απρίλιο του 2016 την περίοδο της Αφής της Φλόγας για τους αγώνες του Ρίο, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Κτίριο Κωστή Παλαμά του Πανεπιστημίου Αθηνών και κατόπιν στο εμβληματικό κτίριο Ηλίου Μέλαθρον όπου στεγάζεται το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Η έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, αποτελεί το τρίτο και τελευταίο μέρος της σπονδυλωτής εικαστικής δράσης που πραγματοποιείται με αφορμή την Ολυμπιακή Φλόγα (Αφή - Ταξίδι - Προορισμός).

Συμμετέχουν με έργα τους οι εικαστικοί καλλιτέχνες (αλφαβητικά):

Παγώνα Κανέλλου, Γιώργος Παλαμάρης, Μιχαήλ Ρωμανός, Βασιλική Σαργολόγου, Χρήστος Ταβιτίδης, Άννα Τσιλβάρη, Ιάκωβος Φιλίππου, Αντώνης Χανιώτης.

Οι αίθουσες της Πινακοθήκης θα φωτιστούν ατμοσφαιρικά από τα χειροποίητα περίτεχνα φωτιστικά της Σοφίας και του Γιώργου Τρέζου, ενώ θα εκτεθούν εικαστικές εγκαταστάσεις από σκοινί ειδικά σχεδιασμένες και κατασκευασμένες για την έκθεση από τους ταλαντούχους δημιουργούς. Σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα θα παρουσιασθούν τα έργα της ενότητας "ΙΠΠΕΙΣ" του Μιχαήλ Ρωμανού, που εμπνέονται από τη Ζωφόρο του Παρθενώνα και είναι αφιερωμένα στην επιστροφή των Γλυπτών.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του Δήμου Πειραιά.

Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29, Κτίριο Παλαιού Ταχυδρομείου)

Διάρκεια έκθεσης: 23 έως 30 Ιουνίου 2016
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 11.00 - 13.00 & 19.00 - 21.00
Σάββατο - Κυριακή 19.00 - 21.00
Είσοδος ελεύθερη

 

eep logo