One-Man Circus από τον David Dimitri

1 snfcc dimitri header

Στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Μία ολόκληρη παράσταση τσίρκου εκτελείται από έναν μόνο άνθρωπο!

Ο άνθρωπος αυτός ΄avec un talent fou΄ (‘με το ταλέντο ενός τρελού’ - Maurice Béjart) – επιχειρεί να εκτελέσει τα πιο τολμηρά νούμερα του τσίρκου. Ο τίτλος της παράστασης είναι L’homme cirque (Ο Άνθρωπος Τσίρκο), και πρόκειται για έναν πρωτοποριακό συνδυασμό από ακροβατικά, μουσικά και χορευτικά νούμερα, τα οποία εκτελούνται από τον David Dimitri, τον Άρχοντα του Σχοινιού όπως τον έχουν αποκαλέσει οι New York Times. Όλα όσα βλέπει ο θεατής είναι αληθινά. Πολλά από τα ακροβατικά του είναι αρκετά παράτολμα και κάτι μπορεί να πάει στραβά, ανά πάσα στιγμή. Ο Άνθρωπος Τσίρκο ζει επικίνδυνα την κάθε στιγμή.
Ωστόσο, είναι εξαιρετικά ταλαντούχος και πάντα κατορθώνει να ολοκληρώσει τα επικίνδυνα ακροβατικά του με επιτυχία!

Η παράσταση είναι μερικές φορές ποιητική, άλλες φορές ξεκαρδιστική αλλά, πάνω από όλα, απίστευτα συναρπαστική. Ως θεατές, θα δυσκολευθείτε να συγκρατήσετε την αγωνία σας όταν ο David Dimitri μεταμορφώνεται σε ΄ανθρώπινη μπάλα κανονιού΄, εκτοξεύοντας τον εαυτό του από τη μία άκρη της τεράστιας σκηνής του τσίρκου στην άλλη, με τη βοήθεια του ΄ανθρώπινου κανονιού΄ που ο ίδιος έχει κατασκευάσει. ‘Έπειτα, ανεβαίνει ήρεμα στο κεκλιμένο σχοινί του, και ισορροπώντας σε ένα λεπτό καλώδιο αποχωρεί από τη σκηνή μέσα από την οροφή του τσίρκου. Συνεχίζει να περπατά όλο και πιο ψηλά, φτάνοντας μέχρι τον ουρανό…

Ο David Dimitri είναι διεθνώς αναγνωρισμένος για το μοναδικό του στυλ ακροβατικού χορού σε σχοινί.

Συνδυάζοντας την εκπαίδευση στην State Academy for Circus Arts της Βουδαπέστης με τις εντατικές μελέτες χορού στην περίφημη Σχολή Τζούλιαρντ της Νέας Υόρκης, ο David Dimitri έχει δημιουργήσει ένα είδος δεξιοτεχνικού ακροβατικού χορού σε σχοινί, τον οποίο εκτελεί σε τσίρκα, καλλιτεχνικά φεστιβάλ και αίθουσες συναυλιών σε ολόκληρο τον κόσμο –στο Cirque du Soleil του Καναδά, στο Big Apple Circus της Νέας Υόρκης, στο Εθνικό Τσίρκο Knie της Ελβετίας, και στη Metropolitan Opera υπό τη διεύθυνση του Jean-Pierre Ponelle, για να αναφέρουμε μόνο μερικά παραδείγματα.

Το 2001, η ήδη αξιοσημείωτη καριέρα του David Dimitri πήρε νέες διαστάσεις. Με την πολύτιμη βοήθεια του πατέρα του, του περίφημου Ελβετού κλόουν Dimitri, δημιούργησε την παράσταση για έναν performer, με τίτλο ΄ONE-MAN CIRCUS΄, μία συναρπαστική παράσταση σύγχρονου τσίρκου (Nouveau Cirque), εξίσου οικεία όσο και καθηλωτική, η οποία εκτελείται σε μία σκηνή τσίρκου, που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί ειδικά για τη συγκεκριμένη παραγωγή.

Ο David Dimitri έχει φιλοξενηθεί ως καλλιτέχνης σε περίοπτα φεστιβάλ όπως το Spoleto Festival USA στο Charleston της Νότιας Καρολίνας, το Lincoln Center Festival της Νέας Υόρκης, το Just pour Rire του Μόντρεαλ, το Jeux de Piste του Στρασβούργου, και το Φεστιβάλ της Αβινιόν. Ο David Dimitri έχει επίσης εμφανιστεί και στο Broadway, και συγκεκριμένα στο New Victory Theater.

Επιπλέον, σχοινοβατεί συχνά σε τεράστια ύψη –ένα αξέχαστο παράδειγμα ήταν όταν «βάφτισε το νέο στάδιο Frankfurter Waldstadium με την εντυπωσιακή του σχοινοβασία. Ο David Dimitri βρίσκεται επί του παρόντος στα πρώιμα στάδια του σχεδιασμού μίας εξαιρετικά υψηλής σχοινοβασίας, κατά την οποία θα διασχίσει ολόκληρη την πόλη του Σάλτσμπουργκ, στην Αυστρία.

Η παράσταση L’homme cirque δημιουργήθηκε το 2007 και έχει περιοδεύσει στην Βόρεια Καρολίνα, την Ολλανδία, την Γερμανία, την Ιταλία, την Ελβετία, το Βέλγιο, την Σλοβενία και πιο εκτεταμένα στην Γαλλία.

Παραστάσεις
1, 2*, 4, 5, 6 Ιανουαρίου | 19.00-20.30

ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ

Είσοδος Ελεύθερη
Απαιτείται προεγγραφή. Πατήστε εδώ για να δηλώσετε συμμετοχή.

eep logo