Η θεατρική ομάδα του Ραλλείου στην Σικελία

1 ralleio ekklisiazouses

Στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής ταξίδεψε στην Σικελία η θεατρική ομάδα του Ραλλείου Γενικού Λυκείου Θηλέων Πειραιά, από τις 17 ως τις 31 Μαρτίου. Κατά την παραμονή της επισκέφτηκε το Παλέρμο, τον Ακράγαντα και την Κατάνη, ενώ έδωσε παράσταση στο Αρχαίο Ωδείο της Ταορμίνα με την κωμωδία του Αριστοφάνη ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ σε μετάφραση του καθηγητή Δημήτρη Χριστόπουλου και σκηνοθεσία της καθηγήτριας Μαίρης Παναγιωτοπούλου.

Τα δύο αδελφοποιημένα σχολεία Liceo Michele Amari του Giarre και το Ράλλειο Λύκειο, παρουσίασαν τα θεατρικά τους έργα την ίδια μέρα. Το Ράλλειο τις Εκκλησιάζουσες και το Λύκειο της Σικελίας την τραγωδία του Σοφοκλή Τραχίνιες.

Το κάθε σχολείο παρακολουθούσε την παράσταση του άλλου σε μια γλώσσα που δεν ήξερε... Τίποτα όμως δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στη "μέθεξη" που δημιουργεί η θεατρική πράξη. Το τέλος των παραστάσεων βρήκε τους μαθητές των δύο σχολείων να γιορτάζουν μαζί στην ορχήστρα του θεάτρου, κάνοντας πράξη την αδελφοσύνη των δύο λαών με τις πανάρχαιες συγγενικές ρίζες.

Το ιταλικό σχολείο αναμένεται για επίσκεψη την επόμενη σχολική χρονιά στο πλαίσιο των ανταλλαγών της αδελφοποίησης.

eep logo