Celestyal Cruises: Επισημάνσεις και πρόταση συνεργασίας προς το Δήμο

celestyal crystal 1

Με δήλωσή της που έρχεται ουσιαστικά ως απάντηση στα όσα είπε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας, η Celestyal Cruises καταγράφει τα προβλήματα που εκτιμά ότι καθιστούν τον Πειραιά μη φιλόξενο για τους τουρίστες της κρουαζιέρας, αλλά παράλληλα δηλώνει ότι είναι ανοιχτή στο να συζητήσει με τον Δήμο Πειραιά, ώστε να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα.

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:
«Η Celestyal Cruises, η μοναδική εταιρεία κρουαζιέρας με έδρα της την Ελλάδα, προωθεί συστηματικά τις μοναδικές ομορφιές της χώρας μας σε όλο τον κόσμο. Δεδομένου ότι η πρώτη εικόνα που αποκτούν οι τουρίστες ερχόμενοι στην Ελλάδα για να επιβιβαστούν στα κρουαζιερόπλοια είναι η πόλη του Πειραιά, προσπαθούμε με κάθε τρόπο να επιστήσουμε την προσοχή όλων των τοπικών φορέων στη δημιουργία μιας πρώτης θετικής εικόνας. Δυστυχώς, η κατάσταση που επικρατεί μέχρι στιγμής στο κέντρο του Πειραιά, συγκριτικά και με άλλες πόλεις απο/ επιβίβασης κρουαζιέρας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, δεν είναι αντιπροσωπευτική της ποιότητας διακοπών που προσφέρει η Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, υπάρχει έντονη συμφόρηση και προβλήματα κυκλοφορίας τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο από την πόλη του Πειραιά, με έλλειψη αστυνόμευσης και ρύθμισης της κυκλοφορίας με αποτέλεσμα πολλές καθυστερήσεις που προκαλούν την αγανάκτηση και τα παράπονα των επιβατών. Εξίσου σημαντικό είναι και το ζήτημα της καθαριότητας και γενικής εικόνας της πόλης του Πειραιά, γεγονός που αναπόφευκτα προκαλεί μια αρνητική πρώτη εντύπωση στους επισκέπτες. Κοινός μας στόχος είναι οι επισκέπτες στη χώρα μας να έχουν μια συνολικά θετική εικόνα για την Ελλάδα και επιστρέφοντας στη χώρα τους να γίνουν «πρεσβευτές» της φιλοξενίας που θα απολαύσουν χωρίς να εκτίθενται σε καθυστερήσεις ή απρόσμενες αλλαγές στο πρόγραμμα των διακοπών τους. Επίσης σημαντική είναι η σωστή σήμανση καθώς και η δημιουργία ‘διαδρομών’ για τους επισκέπτες κρουαζιεροπλοίων, προκειμένου να μπορούν με ασφάλεια να περιηγηθούν στο κέντρο της πόλης καθώς και να θαυμάσουν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς και τον πολιτισμό που αναμφισβήτητα έχει να επιδείξει.
Στη Celestyal Cruises, παραμένουμε στη διάθεση των δημοτικών αρχών και άλλων πολιτικών και πολιτειακών φορέων, ώστε να συζητήσουμε ιδέες και λύσεις προς την αντιμετώπιση και βελτίωση αυτής της κατάστασης για το κοινό όφελος».

pountos gianis

του Θοδωρή Δρίτσα*

skaki kinhsi

του Ζαχαρία Ζούπη*

makronisos

Το νέο ντοκιμαντέρ του ΚΚΕ σε Δήμους του Πειραιά

Φρεαττύδα, βράδυ Νοέμβρη..
Στο πανηγύρι του Άγιου Νείλου..
Το τραμ της νύχτας...
Πύργος στην ομίχλη...
Γλάροι στην κουπαστή
Χταπόδια στην Πειραϊκή...
28η Οκτωβρίου 2021
Ιστιοπλοϊκά στην Καστέλλα
Αντανακλάσεις
φωτο: Δημήτρης Βρανάς
Στα νερά του λιμανιού..
Φθινοπωριάζει...
Τα ρόδινα ακρογιάλια...
Ferrari στο Πασαλιμάνι!
Νύχτες στο λιμάνι...
Λιμάνι Πειραιά: Αποχαιρετισμός στον Μίκη...
Κάθοδος στη θάλασσα..
Μια θάλασσα ελπίδες...
Καλή επιτυχία!
Ώρα να ανοίξουμε πανιά!
Ηλιοβασιλέματα...
Ένα το χελιδόνι...
Σύννεφα στα νερά της Αίγινας
Και πάλι, μπράβο ρε παιδιά !!!
Ο Σταυρός της Πειραϊκής στις Ημέρες Θάλασσας 2021
Καβάλα στο δελφίνι...
Σκιές στα μάρμαρα του παρελθόντος
Υπερπανσέληνος!
φωτο: Αλέξανδρος Πανίδης
Ηλιοβασίλεμα της πυρκαγιάς
φωτο: Αλέξανδρος Πανίδης
Κάβος τη νύχτα
φωτο Αλέξανδρος Πανίδης
Συν-ομιλίες
φωτο: Αλέξανδρος Πανίδης
Ο Άγιος Νικόλαος στο Μπαϊκούτσι
Πέφτει η νύχτα στο λιμάνι...
φωτο: Αλέξανδρος Πανίδης
Ούτε ο Σταυρός δεν μας προστατεύει...
Σταυρός, Μπαϊκούτσι, 28.03.2021
Ναυτικός (φωτο Γιώργος Χριστάκης)
25η Μαρτίου 2021 - 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
Αντανακλάσεις
φωτο Αλέξανδρος Πανίδης
Gone with the wind...
Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν...(φωτο Γιώργος Χριστάκης)
Τα ρόδινα ακρογιάλια
Κρουαζιερόπλοια σε λιμάνι