Διαμάντω Μανωλάκου: «Ρίξε κόκκινο στην κάλπη»

manolakou diamanto 160519

Η Διαμάντω ανέβηκε τις σκάλες του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Η κυρία Διαμάντω Μανωλάκου, υποψήφια δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Πειραιά, αποδέχτηκε ευγενώς την πρόσκληση του Portnet και συνάντησε τον Νότη Ανανιάδη, στον οποίο το Portnet ανέθεσε να μιλήσει με τους κυρίους υποψηφίους δημάρχους.

Εδώ ξεκινάει η αφήγηση του Νότη Ανανιάδη για την συζήτηση με την Διαμάντω Μανωλάκου.

notis manolakou

Μια γλυκιά, λεπτεπίλεπτη, κομψή κυρία. Μου χαρίζει δυο γαρύφαλλα από τις γλάστρες της. Ζητάει ένα πράσινο τσάι, όταν εγώ πίνω φρέντο εσπρέσο. Μόλις φεύγει ο Δημήτρης Βρανάς, ο φωτογράφος μας, είναι φανερό ότι χαλαρώνει. Και αν και στέλεχος του ΚΚΕ, δεν έχει κανένα «κόλλημα» και μπορεί να μιλήσει για όλα. Η Διαμάντω Μανωλάκου είναι ξαφνικά μια έκπληξη. Δέχεται να μιλήσει χωρίς να υπάρχει ηχογράφηση, αποδεχόμενη ίσως την αξιοπιστία του Portnet. Λέει ότι μας παρακολουθεί χρόνια. Της απαντώ ότι την παρακολουθούμε άλλα τόσα.

Γέννημα-θρέμμα Μανιάτισσα η ίδια, μεγαλώνοντας στο 5ο Θηλέων στον Πειραιά, στα Μανιάτικα, θυμάται ότι στο Θεμιστόκλειο έκανε γυμναστική και στενοχωριέται που ήταν εγκαταλελειμμένο και τώρα τελευταία, προεκλογικά φτιάχνεται. Ευρωβουλευτής από το 2004, βουλευτής από το 2008, αφήνει ανοιχτό το τι θα γίνει μετά τις εκλογές. Πλην όμως, υπογραμμίζει ότι θα παραμείνει στον Δήμο Πειραιά! Και μου εξηγεί πως και γιατί κατά την ανάλυση του ΚΚΕ – οι εκλογές είναι όλες ίδιες. «Ρίξε κόκκινο στην κάλπη» λέει. Και στις τέσσερεις κάλπες, προσθέτει.

Με αφορμή δε το «λιμάνι στην Πειραϊκή», εξηγεί και υποστηρίζει γιατί το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση υποστηρίζουν πως και οι τέσσερις κάλπες έχουν το ίδιο πολιτικό νόημα : «Ρίξε κόκκινο στην κάλπη» λέει η Διαμάντω Μανωλάκου και εξηγεί κατά την ανάλυσή της.
 
Ο Πειραιάς, η πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε έχει ένα πλούτο, τη θάλασσά του. «Αυτή την ομορφιά δεν την δίνεις σε μονοπώλια». Αρνείται να δώσουν την ομορφιά της Πειραϊκής σε μονοπώλια. Και όταν την προκαλώ, επιμένει κι εξηγεί γιατί ακριβώς η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού συνδέεται με την κεντρική πολιτική. Έτσι υποστηρίζει η Διαμάντω Μανωλάκου το άποψη του ΚΚΕ πως όλες οι κάλπες είναι ίδιες και αλληλοσυνδεόμενες.
«Ρίξε κόκκινο στην κάλπη», ξαναλέει. «Και στις τέσσερεις κάλπες. ΚΚΕ και Λαϊκή Συσπείρωση»!

ΥΓ
Η συζήτηση έγινε στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.
Φωτογραφίες από τον Δημήτρη Βρανά.

Pin It