ΤΑΙΠΕΔ: Τα επόμενα βήματα στις ιδιωτικοποιήσεις

elliniko anaplash

Ο οδικός χάρτης των ιδιωτικοποιήσεων, που εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής

Το ΤΑΙΠΕΔ έδωσε στη δημοσιότητα τον οδικό χάρτη ιδιωτικοποιήσεων, που εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης οι δεσμευτικές προσφορές για τον ΔΕΣΦΑ θα υποβληθούν στις 16 Φεβρουαρίου.

Σε ό,τι αφορά το Ελληνικό, τα επόμενα βήματα είναι:

  • Γνωμοδότηση ΚΣΔΑΔΠ επί του σχεδίου ΠΔ του ΣΟΑ (Υπουργεία-- /ΓΓ Δημ. Περιουσίας/Γρ. Ελληνικού)
  • Υπογραφή και διαβίβαση από προτείνοντες υπουργούς του σχεδίου ΠΔ του ΣΟΑΣΟΑ στο ΣτΕ για επεξεργασία (Υπουργεία/Γρ. Ελληνικού/ΓΓΚ/ΣτΕ)
  • Έγκριση σχεδίου ΠΔ του ΣΟΑ από το ΣτΕ (ΣτΕ)
  • Αναμόρφωση νομοθετικού πλαισίου και διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού για τη χορήγηση άδειας καζίνο στο Ελληνικό (ΥΠΟΙΚ/ΕΕΕΠ/Βουλή)
  • Έκδοση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων (ΚΥΑ) για τη χωροθέτηση και την πολεοδόμηση των περιοχών ανάπτυξης και πολεοδόμησης καθώς και για τη γενική διάταξη του Μητροπολιτικού Πάρκου (ΥΠΟΙΚ/ΥΠΕΝ/ΥΠΠΟΑ)
  • Σύσταση Φορέα Διαχείρισης των Ελεύθερων και Δημόσιων Χώρων και Εγκαταστάσεων (Υπουργείο Εσωτερικών/Βουλή)
  • Ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης των ιδιωτικών και δημόσιων φορέων από την έκταση (ΕΜΟΕ/Υπουργεία/Δημόσιοι Φορείς/ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε.)
  • Διανομή δικαιωμάτων κυριότητας μεταξύ ΕΔ και ΤΑΙΠΕΔ επί της έκτασης (ΥΠΟΙΚ/ΤΑΙΠΕΔ/Επενδυτής)
  • Μεταβίβαση εμπράγματων δικαιωμάτων από το ΤΑΙΠΕΔ στην Ελληνικό ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ/ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε.)
  • Οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής (ΤΑΙΠΕΔ)

Ακόμη, για την ΕΥΔΑΠ δρομολογείται η πώληση του 11% των μετοχών (το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 27%), ενώ στην περίπτωση της ΕΥΑΘ πωλείται το 24%, από το 74% που ελέγχει το ΤΑΙΠΕΔ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, το Ελληνικό, την τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή Αφάντου στη Ρόδο, τον ΔΕΣΦΑ, τον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ, 10 λιμάνια (Αλεξανδρούπολης, Ελευσίνας, Λαυρίου, Ραφήνας, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας, Καβάλας, Βόλου, Πάτρας και Ηρακλείου), την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, μαρίνες σε όλη τη χώρα- Πύλου, Αλίμου, Χίου, Θεσσαλονίκης (Αρετσού), Μυκόνου, Αργοστολίου, Ζακύνθου, Ιτέας- την Εγνατία Οδό, τα Ελληνικά Πετρέλαια, τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, την ΕΥΑΘ, την ΕΥΔΑΠ, τη ΔΕΠΑ, τα ΕΛΤΑ, όπως και 91 ακίνητα που έχουν παραμείνει στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά το Επιχειρησιακό Πλάνο Αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ

Attachments:
Download this file (ΤΑΙΠΕΔ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης.doc)ΤΑΙΠΕΔ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης[ΤΑΙΠΕΔ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης]338 kB

eep logo

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ