ALBA: Aργυρό Βραβείο για το MSc in Tourism Management

alba tourism awards 2015Στα Tourism Awards 2015

Tην Πέμπτη 12 Μαρτίου στην τελετή των Βραβείων Τουρισμού 2015 το ALBA Graduate Business School at Τhe American College of Greece είχε την τιμή να λάβει Αργυρό Βραβείο στην κατηγορία Branding, Public Relations & People Strategy και πιο συγκεκριμένα στην υποκατηγορία Σύνδεση Εκπαίδευσης & Αγοράς Εργασίας για το MSc in Tourism Management και την στρατηγική συνεργασία του προγράμματος με το Costa Navarino.
Δεν θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη τιμητική διάκριση και αναγνώριση για το ΜSc in Tourism Management, δεδομένου ότι φέτος είναι μόλις η πρώτη του χρονιά λειτουργίας. Η μεγάλη του επιτυχία, τόσο σε επίπεδο εγγραφών, όσο και σε επίπεδο επιβράβευσης της ποιότητας και της ιδιαιτερότητας του οφείλεται στον λεπτομερή σχεδιασμό του και στην στρατηγική του συνεργασία με ένα από τα πιο γνωστά και καταξιωμένα τουριστικά resorts της χώρας μας, το Costa Navarino.
ToΑργυρό Βραβείο παρέλαβε η Δρ. Εύη Μπαραλού, Διευθύντρια του προγράμματος MSc in Tourism Management η οποία δήλωσε:
«Το βραβείο αυτό σφραγίζει την άριστη συνεργασία με την Costa Navarino, μια συνεργασία που μας έδωσε από την αρχή την πεποίθηση ότι θα μπορέσουμε να σχεδιάσουμε και να προσφέρουμε ως ALBA Graduate Business School at The American College of Greece ένα ακόμη μεταπτυχιακό υψηλής ακαδημαϊκής ποιότητας, αφού σε αυτό διδάσκουν κάποιοι από τους σπουδαιότερους καθηγητές του κόσμου στον κλάδο αυτό, αλλά και ισχυρά συνδεδεμένο με την αγορά εργασίας.»
Μαζί με τη Δρ. Μπαραλού παρέλαβε το βραβείο και η κα. Έλενα Γκίκα του Costa Navarino η οποία δήλωσε:
«Συμμετέχουμε με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό στην υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο αποτελεί ένα εξαίρετο και πρωτοποριακό πάντρεμα ακαδημαϊκής και πρακτικής εκπαίδευσης υψηλών προδιαγραφών. Η βράβευση του προγράμματος μας εμψυχώνει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για τον εμπλουτισμό του με ακόμα περισσότερα στοιχεία που θα το καταστήσουν σημείο αναφοράς στην μεταπτυχιακή τουριστική εκπαίδευση σε διεθνές επίπεδο»

Το πρόγραμμα MSc in Tourism Management δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες για δημιουργία στελεχών στη διοίκηση επιχειρήσεων του μεγαλύτερου κλάδου απασχόλησης στην ελληνική οικονομία, τον κλάδο του τουρισμού. Το πρόγραμμα στοχεύει σε απόφοιτους ανώτερων και ανώτατων σχολών στη διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά και σε άλλους απόφοιτους ανώτερων και ανώτατων σχολών που είτε προέρχονται από οικογένεια που απασχολείται στον τουρισμό, είτε θέλουν να ξεκινήσουν μια καριέρα στον τουρισμό. Η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται στα αγγλικά και οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν από κορυφαίους ακαδημαϊκούς του κλάδου, όπως ο Chris Cooper.
Στα πλαίσια όλων των προγραμμάτων που προσφέρει το ALBA Graduate Business School αναζητήθηκε εκείνη η στρατηγική συνεργασία με τον τουριστικό κλάδο που θα επέτρεπε στο πρόγραμμα να υλοποιήσει τους στόχους του και να προσφέρει στους φοιτητές του επιστημονική γνώση και σύνδεση με την αγορά εργασίας. Η στρατηγική συνεργασία με την Costa Navarino αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα σύνδεσης εκπαίδευσης-αγοράς. Το MSc in Tourism Management σχεδιάστηκε με προοπτική να δημιουργήσει ικανά στελέχη για την τουριστική βιομηχανία, εξοπλισμένα με όλα τα προσόντα που απαιτούνται για τη διοίκηση υψηλού επιπέδου τουριστικών οργανισμών.
Οι φοιτητές του προγράμματος έχουν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια των σπουδών τους να επισκεφτούν την Costa Navarino, να γνωρίσουν τις ευκαιρίες και προκλήσεις της διοίκησης ενός μεγάλου τουριστικού οργανισμού και να μάθουν για τις προοπτικές εξέλιξης στον κλάδο. Μια σειρά από εκπαιδευτικά σεμινάρια λαμβάνουν χώρα στην CostaNavarino, κατά τα οποία οι φοιτητές εκπαιδεύονται από ανώτερα διοικητικά στελέχη του οργανισμού στις αρχές του Hospitality Management, Accounting, Destination Management, Operations Management, Purchasing and Supply Management, People Management. Επίσης, οι φοιτητές του προγράμματος πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη κατά την φετινή χρονιά σε άλλα δύο ξενοδοχεία της Starwood, τα Grande Bretagne και King George. Οι φοιτητές του προγράμματος MSc in Tourism Management έχουν τη δυνατότητα να εκπονήσουν πρακτική άσκηση δίμηνης ή τρίμηνης διάρκειας στην Costa Navarino ή σε άλλα ξενοδοχεία της αλυσίδας Starwood παγκοσμίως και να αποκτήσουν ουσιαστικές πρακτικές γνώσεις και εμπειρία σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα θέρετρα του κόσμου.

 

eep logo