Μήνυση για το βανδαλισμό των κοινόχρηστων ποδηλάτων

podhlata koinoxrhsta

Από το Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου

Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου και τα Νομικά του Πρόσωπα ενσωματώνουν στη στρατηγική τους πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης με σεβασμό και ευαισθησία απέναντι στο περιβάλλον και στα οικολογικά ζητήματα όπως είναι το θέμα της ήπιας και εναλλακτικής μετακίνησης μέσα στην πόλη που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το ποδήλατο. Το ποδήλατο αποτελεί το μοναδικό μέσο μετακίνησης που δεν καταναλώνει κανενός είδους ενέργεια αλλά και βελτιώνει την υγεία και προσφέρει ευεξία.

Στα πλαίσια αυτά, ο Δήμος μέσω του Πράσινου Ταμείου και του προγράμματος Αστικής Αναζωογόνησης εξασφάλισε τη χρηματοδότηση και λειτουργεί το Αυτοματοποιημένο Σύστημα Κοινοχρήστων ποδηλάτων με 60 ποδήλατα σε πέντε διαφορετικά σημεία- σταθμούς στα βασικά σημεία του Δήμου μας.
Αν και τα στοιχεία που έχουμε είναι πολύ ενθαρρυντικά καθώς οι εγγεγραμμένοι χρήστες φθάνουν τους 250, παρατηρούνται συχνά φαινόμενα ηθελημένων φθορών και ζημιών που προξενούνται εκούσια. Δυστυχώς, την τελευταία φορά έγιναν εκτεταμένης έκτασης βανδαλισμοί που έθεσαν σε κίνδυνο την απρόσκοπτη συνέχεια του προγράμματος. Για το λόγο αυτό αναζητήθηκε το απαραίτητο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας (βίντεο και φωτογραφίες) όπου εμφανίζονται οι δράστες. Με βάση αυτό το υλικό, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση κατέθεσε μήνυση στην Αστυνομία με στόχο να βρεθούν οι δράστες ώστε να καλυφθεί η οικονομική ζημιά αλλά και να λειτουργήσει αποτρεπτικά για παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον. Φαίνεται ότι η μη λήψη αυστηρών μέτρων σε προηγούμενες ζημιές που παρατηρήθηκαν θεωρήθηκε ως έκφραση αδυναμίας.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου δήλωσε για το γεγονός: «Υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο τη δημόσια περιουσία και θα είμαστε άτεγκτοι σε όσους την απαξιώνουν και την καταστρέφουν. Επιδιώκουμε οι δημότες μας να είναι ενεργοί συμπαραστάτες σε ένα κοινό στόχο που είναι το «δικαίωμα στην πόλη», στην εναλλακτική μετακίνηση και στην υπεράσπιση του κοινωνικού συμφέροντος. Η προώθηση της «αρμονικής» και «ισόρροπης» ανάπτυξης συσχετίζει την έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης με την κοινωνική συνοχή και την αειφορία.
Βιώσιμη είναι εκείνη η τοπική κοινωνία που μπορεί να βλέπει αρκετά μακριά, που είναι ευέλικτη και προνοητική ώστε να μην υπονομεύει ούτε τα φυσικά, ούτε τα κοινωνικά της συστήματα. Και εμείς διεκδικούμε να είμαστε, και είμαστε, μια προνοητική Αυτοδιοίκηση που κοιτάζει, στο δύσκολο σήμερα, το μέλλον».

eep logo