Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για μαθητές

anakyklosis giortes apostoli

Σε Δήμους όλης της χώρας

Το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών “ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ” και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” διοργανώνουν τις “Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές” σε 15 Δήμους όλης της χώρας (Αθηναίων, Πειραιά, Αγίας Παρασκευής, Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, Αιγάλεω, Χαλανδρίου, Κηφισιάς, Παπάγου-Χολαργού, Αγ.Αναργύρων-Καματερού, Μοσχάτου-Ταύρου, Ιωαννιτών, Τρικκαίων, Ρόδου, Τήνου, Ύδρας), που αντιστοιχούν σε πληθυσμό 1.735.710 κατοίκων και διαθέτουν 1.504 σχολικές μονάδες.

Ο στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη της δυναμικής και της σημασίας της ανακύκλωσης, ώστε ακόμα περισσότεροι δημότες και μαθητές να γνωρίσουν το Σύστημα της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης και να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία που βοηθά πέραν της προστασίας του περιβάλλοντος και εμπερίστατους συνανθρώπους μας.

Οι “Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές”, τελούν υπό την Αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και διοργανώνονται σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων και την «Αποστολή».

Έως 31 Μαΐου 2015, στα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που λειτουργούν σε Δήμους όλης της χώρας, οι μαθητές, αλλά και οι οικογένειές τους, θα επιστρέφουν για ανακύκλωση μεταλλικές, πλαστικές και γυάλινες συσκευασίες, συμμετέχοντας στους “Μεγάλους Διαγωνισμούς Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές”.

Σε κάθε Δήμο, τα σχολικά τμήματα που θα επιστρέψουν τις περισσότερες συσκευασίες (και άρα θα έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαδικασία της ανακύκλωσης), θα κερδίσουν τα μεγάλα ΔΩΡΑ – ΕΠΑΘΛΑ τα οποία είναι:
 1ο Δώρο – Έπαθλο:
Ένα tablet, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ με τη μεγαλύτερη συμμετοχή
 2ο Δώρο – Έπαθλο:
Ένα MP4 music player, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ με τη δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή
 3ο Δώρο – Έπαθλο:
Ένα MP3 music player, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ με την τρίτη μεγαλύτερη συμμετοχή

Σας περιμένουμε στα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης σε Δήμους όλης της χώρας, για να ανακυκλώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να μάθουμε για την ανακύκλωση και να παίξουμε, γιατί το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας.

… γιατί τα παιδιά και το περιβάλλον είναι το μέλλον του κόσμου !

eep logo