«Παθητικό Σπίτι» στο Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη

pathitiko spiti

Εκδήλωση με θέμα «Παθητικό Σπίτι: Τι είναι και γιατί μας αφορά όλους» διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου την Τρίτη 21 Απριλίου στις 6.30 μ.μ. Ομιλητής είναι ο Στέφανος Παλλαντζάς Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, Πρόεδρος ΔΣ του ΕΙΠΑΚ (Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη (Π. Τσαλδάρη 10, 1ος όροφος).
Είσοδος ελεύθερη

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ

Τα παθητικά κτίρια, μια ιδέα που ξεκίνησε από τη Βόρεια Ευρώπη τη δεκαετία του ’80, γνωρίζουν διεθνώς μια θεαματική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, καθώς στηρίζονται στο πιο άρτια τεκμηριωμένο κατασκευαστικό πρότυπο, ενώ ταυτόχρονα αποδεδειγμένα λειτουργούν. Η έρευνα αποδεικνύει πως τα παθητικά κτίρια προσφέρουν τη βέλτιστη εσωτερική ατμόσφαιρα διαβίωσης με το ελάχιστο κόστος χρήσης. Τα οφέλη από αυτό είναι πολλαπλά: για τους χρήστες των κτιρίων, για την κατασκευαστική βιομηχανία, για το περιβάλλον. Ήδη στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Πεντέλη ολοκληρώθηκε και κατοικείται το πρώτο τέτοιο παθητικό σπίτι ενώ υπάρχουν και άλλα παραδείγματα στο Βόλο και αλλού.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου ιδρύθηκε το 2012 και προωθεί στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου , το πρότυπο του παθητικού κτιρίου, ένα πρότυπο που μπορεί αποδεδειγμένα να συμβάλλει ουσιαστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση των κτιρίων στον Ελλαδικό χώρο.

 

eep logo