Εγκαίνια του αναβαθμισμένου και σύγχρονου Πάρκου Λαού

parko laou tavros

Από τον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου

O Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, εγκαινίασε την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, το νέο σύγχρονο πάρκο αναψυχής της πόλης μας, το Πάρκο Λαού στον Ταύρο (Λεωφ. Ειρήνης και Δωρίδος).

Με μία όμορφη τελετή εγκαινίων στο Πάρκο, το οποίο πλημμύρισε από παιδικά χαμόγελα των παιδιών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αττικής, Χρήστου Καπάταη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου-Ταύρου, των Αντιδημάρχων, των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων, του Διευθυντή και Εκπαιδευτικών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της πόλης, αλλά και κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Ταύρου, παραδόθηκε από τον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου το Πάρκο Λαού προς χρήση από τα παιδιά και τους κατοίκους της περιοχής. Τον αγιασμό τέλεσε ο π. Ισίδωρος του Ι.Ν. Εσταυρωμένου Ταύρου.
Το αναβαθμισμένο Πάρκο Λαού διαθέτει παιδική χαρά, όργανα γυμναστικής για ενήλικες, γήπεδο τένις και πινγκ-πονγκ, χώρους περιπάτου, αναψυχής και πρασίνου. Το κόστος του έργου ανήλθε στα 100.000€ και η χρηματοδότηση έγινε με πόρους του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αττικής, Χρήστος Καπάταης, στον χαιρετισμό του εξήρε το έργο της Δημοτικής Αρχής και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου που ως αποτέλεσμα έχει τα έργα που γίνονται στην περιοχή.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά:
«Σήμερα παραδίδουμε στους συμπολίτες μας, όπως είχαμε ήδη προαναγγείλει, ένα σύγχρονο πάρκο αναψυχής, το Πάρκο Λαού στον Ταύρο. Ένας χώρος αναψυχής που αναβαθμίστηκε πλήρως με δημοτικούς πόρους, προϋπολογισμού 100.000€, παρά τη μείωση κατά 60% των εσόδων της Αυτοδιοίκησης τα χρόνια της κρίσης.
Είμαι σίγουρος ότι θα χαρούν όλοι οι δημότες μας και κυρίως τα μικρά παιδιά τις δυνατότητες αναψυχής που προσφέρει το πάρκο, ένα πραγματικό στολίδι για το Δήμο μας.

Η δημιουργία του έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά άλλων έργων που έχουμε διεκδικήσει, πετύχαμε και δημιουργούμε ή ολοκληρώσαμε ήδη στον Ταύρο με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας, όπως:
• Τη διαμόρφωση του πεζοδρομίου μπροστά από τα π. ΚΕΠ Ταύρου στην οδό Πειραιώς, προϋπολογισμού 198.000€.
• Τη διαμόρφωση δύο σύγχρονων κόμβων με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, προϋπολογισμού 150.000€ και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή Εσταυρωμένου.
• Τα αντιπλημμυρικά έργα στον κόμβο Πειραιώς και Χαμοστέρνας.
• Την ανάπλαση της παιδικής χαράς της οδού Αναξαγόρα, την οποία πρόσφατα εγκαινιάσαμε, συνολικής δαπάνης 131.000€.
• Την ανακατασκευή των πεζοδρομίων της οδού Αναξαγόρα από την οδό Πειραιώς μέχρι το σταθμό ΗΣΑΠ Ταύρου.
• Την κατασκευή των πεζοδρομίων της οδού Ήρας και την οριοθέτησή της με την τοποθέτηση κρασπεδορείθρων, προϋπολογισμού 119.000€.
• Την ανακατασκευή και τη συντήρηση των πεζοδρομίων του οικοπέδου «Μετζηδιέ», προϋπολογισμού 70.000€, καθώς και τη διαμόρφωση των πεζοδρομίων στη συμβολή των οδών Λ. Ειρήνης και Μακεδονίας.
• Τη διεκδίκηση και έγκριση χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάπλαση του πάρκου Ενόπλων Δυνάμεων. Η πρώτη φάση του έργου είναι προϋπολογισμού 800.000€, ενώ η δεύτερη φάση της χρηματοδότησης είναι ύψους 570.000€.
• Τη διαμόρφωση του οικοπέδου Πασά σε χώρο πρασίνου με θέσεις στάθμευσης και τη διαμόρφωση τμήματος της οδού Χρ. Σμύρνης και Θεσσαλονίκης σε ήπιας κυκλοφορίας, με την αναβάθμιση του χώρου του σταθμού ΗΣΑΠ με ανακατασκευή υπαίθριων χώρων στάθμευσης, προϋπολογισμού 370.000€, που ξεκινά το επόμενο διάστημα.
• Την πλήρη αναβάθμιση του αμφιθεάτρου Τεμπονέρας για χρήση από τη σχολική κοινότητα και τους πολίτες μας.
• Τη συμμετοχή μας στην ΟΧΕ του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να εξασφαλίσουμε από το ΕΣΠΑ την κατασκευή του ΚΑΠΗ στην Τιμοθέου Ευγενικού, την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων στον Ταύρο και την αξιοποίηση των π. Δημοτικών Σφαγείων σε χώρους πολιτισμούς και μία σειρά άλλων σημαντικών για την περιοχή έργων.
Με τις ευχαριστίες μου σε όσους βοήθησαν να γίνει η διαμόρφωση αυτού του ωραίου Πάρκου, συνεχίζουμε να παράγουμε έργο όμορφο και δημιουργικό για τους συμπολίτες μας, με αγάπη, με δουλειά, με όραμα την προσπάθειά μας και στήριξη την αγάπη σας».

eep logo