Συνάντηση της 16χρονης ακτιβίστριας Γκρέτα Τουνμπεργκ με τον Πάπα Φραγκίσκο

greta tumberg

Ευχαρίστησε τον ποντίφικα «για τις προσπάθειές του υπέρ της προστασίας» του πλανήτη

Η έφηβη ακτιβίστρια από τη Σουηδία Γκρέτα Τούνμπεργκ, που μάχεται για τη διάσωση του κλίματος, είχε μια σύντομη συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο την Τετάρτη 18 Απριλίου, στο Βατικανό, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ο Άγιος Πατέρας ευχαρίστησε και ενθάρρυνε την Γκρέτα Τούνμπεργκ για τη δέσμευσή της υπέρ της προάσπισης του περιβάλλοντος» εξήγησε ο εκπρόσωπος τύπου του Βατικανού Αλεσάντρο Γκισότι.

Οι δυο τους αντήλλαξαν χειραψία και η νεαρή Σουηδέζα, ηλικίας 16 ετών, ευχαρίστησε τον ποντίφικα «για τις προσπάθειές του υπέρ της προστασίας» του πλανήτη αναφερόμενη στην παπική εγκύκλιο Laudato si, που είναι αφιερωμένη σε αυτό το ζήτημα.

«Συνάντησα σήμερα τον Πάπα Φραγκίσκο. Τον ευχαρίστησα, επειδή μιλάει ξεκάθαρα για την κλιματική κρίση. Μου είπε να συνεχίσω» τον αγώνα μου, έγραψε η Γκρέτα Τούνμπεργκ στο Facebook.

Παραδοσιακά, έπειτα από την καθιερωμένη γενική ακρόαση στο Βατικανό, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας συναντάται με κάποιες δεκάδες ανθρώπους, με τους οποίους ανταλλάσει λίγες λέξεις, όπως ακριβώς έκανε σήμερα με την Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Η νεαρή Σουηδέζα αναμένεται να γίνει δεκτή αύριο από πολιτικούς αξιωματούχος της Ιταλίας και την Παρασκευή θα συμμετάσχει στη Ρώμη σε μια διαδήλωση υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος, την οποία οργανώνουν νέοι της χώρας, που ακολουθούν το παράδειγμά της και διαδηλώνουν αξιώνοντας την ανάληψη δράσης από τους κυβερνώντες υπέρ του κλίματος.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

eep logo