Ξεκινούν οι ιπποδρομίες στο Μαρκόπουλο την Κυριακή 5 Μαΐου 2019

ippodromies

Παρουσίαση του σχεδιασμού ανάπτυξης του ιπποδρομιακού προϊόντος

Τον σχεδιασμό της Ιπποδρομίες ΑΕ για τη συνολική ανάπτυξη του ιπποδρομιακού προϊόντος παρουσίασε η Διοίκηση της εταιρείας, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 2 Μαΐου 2019, στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο.

Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε η επανέναρξη των ελληνικών ιπποδρομιών στις 5 Μαΐου 2019, καθώς και η καθιέρωση της Κυριακής, ως ημέρας διεξαγωγής των ιπποδρομιακών συγκεντρώσεων.

Σύσσωμη η ιπποδρομιακή κοινότητα, τα μέλη της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος και εκπρόσωποι φορέων έδωσαν δυναμικό παρών στην εκδήλωση, την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Το σχέδιο επανεκκίνησης των ελληνικών ιπποδρομιών, βασίζεται σε τρεις στρατηγικούς πυλώνες: την ανάπτυξη ενός βιώσιμου ελληνικού ιπποδρομιακού κλάδου, τη δημιουργία ενός ελκυστικού στοιχηματικού προϊόντος, καθώς και την παροχή μιας μοναδικής εμπειρίας στους επισκέπτες του ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο. Πρόκειται για έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό ο οποίος επιδιώκει να θέσει υγιείς και στέρεες βάσεις για τις ελληνικές ιπποδρομίες και την ιπποδρομιακή κοινότητα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ και Πρόεδρος της Ιπποδρομίες ΑΕ, Ντάμιαν Κόουπ, παρουσιάζοντας το όραμα της εταιρείας για τις ελληνικές ιπποδρομίες επεσήμανε: «Το μακροπρόθεσμο όραμά μας είναι να μετατρέψουμε τις ιπποδρομίες σε μια από τις κορυφαίες εμπειρίες ψυχαγωγίας στην Ελλάδα. Ο ΟΠΑΠ παραμένει πλήρως προσηλωμένος στις ιπποδρομίες μέσω σημαντικών επενδύσεων, οι οποίες από το 2016 ξεπερνούν τα 84 εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις προκλήσεις, όπως η μείωση του ιππικού πληθυσμού, η περιορισμένη βάση ιδιοκτητών και παικτών ιπποδρομιακού στοιχήματος, έχουμε μπροστά μας μια ιστορική ευκαιρία να θεμελιώσουμε εκ νέου τον ιπποδρομιακό κλάδο, σε αγαστή συνεργασία με το σύνολο της ιπποδρομιακής κοινότητας. Η επόμενη μέρα των ιπποδρομιών απαιτεί σκληρή δουλειά, ωστόσο είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας».

Ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΠ και της Ιπποδρομίες ΑΕ, Σπύρος Φωκάς, αναφέρθηκε στο νέο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις ελληνικές ιπποδρομίες και τόνισε: «Οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την ιπποδρομιακή δραστηριότητα, σε συνδυασμό με τη μεταρρύθμιση του πλαισίου λειτουργείας της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδας (ΦΕΕ), διαμορφώνουν ένα θεσμικό περιβάλλον που ανταποκρίνεται σε διεθνή πρότυπα και απαντούν σε πάγια αιτήματα της ιπποδρομιακής κοινότητας.

Συγκεκριμένα, δημιουργείται ένα υγιέστερο οικονομικό και λειτουργικό περιβάλλον, καθώς και νέες δυνατότητες ανάπτυξης των εγκαταστάσεων του ιπποδρόμου. Παράλληλα, προωθείται ένα δίκαιο και συνεργατικό περιβάλλον για την εποπτεία της ιπποδρομιακής δραστηριότητας ως αποτέλεσμα της μεταρρύθμισης του πλαισίου λειτουργίας της ΦΕΕ. Με διαφάνεια και συναίνεση, διαμορφώνονται καλύτερες συνθήκες για τη βιωσιμότητα και τη μελλοντική ανάπτυξη του ιπποδρομιακού προϊόντος».

Ο Επικεφαλής Εταιρικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων ΟΠΑΠ και Β’ Αντιπρόεδρος της Ιπποδρομίες ΑΕ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, παρουσίασε το σχεδιασμό της εταιρείας για την ανάπτυξη μιας μοναδικής εμπειρίας για τους πελάτες στο Μαρκόπουλο, το οποίο θα μετονομαστεί σε Markopoulo Park, καθώς για την προώθηση των ιπποδρομιών. Όπως επισήμανε «κεντρικό σημείο των δράσεων μας είναι η πολυεπίπεδη αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του ιπποδρόμου. Σε αυτές περιλαμβάνονται, η διοργάνωση των ελληνικών ιπποδρομιών την Κυριακή, ώστε να μπορούν να ενταχθούν στο ευρύτερο αθλητικό πρόγραμμα της ημέρας και η ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης ημερήσιας εμπειρίας για όλη την οικογένεια (family day) με δραστηριότητες τόσο για παιδιά, όσο και για ενήλικες.

Μάλιστα στους πιο σημαντικούς αγώνες, όπως είναι το ελληνικό Derby, θα υπάρχουν ειδικά προγράμματα με πλούσιες ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Επίσης, θα πραγματοποιούνται ειδικές εκδηλώσεις και δράσεις για διαφορετικά κοινά, όπως δρομικά γεγονότα, εταιρικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, συναυλίες, φεστιβάλ και αγώνες αυτοκινήτων».

Όσον αφορά την προώθηση των ιπποδρομιών, ο κύριος Χριστοφόρου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στη διαμόρφωση ειδικών χορηγικών πακέτων για τις μεγάλες ιπποδρομίες, την περαιτέρω προώθηση του θεσμού της συνιδιοκτησίας ίππων και την αύξηση των μελών ιδιοκτητών σε περισσότερους από δέκα, την ζωντανή τηλεοπτική μετάδοσή τους και τη διαφημιστική προβολή.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Επιχειρησιακός Διευθυντής της Ιπποδρομίες ΑΕ, Κώστας Αλεξόπουλος, παρουσίασε το πλάνο δράσης για την ανάπτυξη των ελληνικών ιπποδρομιών και τα οφέλη που δημιουργούνται για τα μέλη της ιπποδρομιακής κοινότητας. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «το ολοκληρωμένο πλάνο ανάπτυξης, βασίζεται σε διεθνή πρότυπα, με στόχο την επαναφορά της σταθερότητας στην ιπποδρομιακή κοινότητα, την αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης και την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς της ιπποδρομιακής δραστηριότητας. Εκσυγχρονίζουμε την κατανομή των επάθλων και επιβραβεύεται με πιο αναλογικό τρόπο η κατάταξη των ίππων στις ιπποδρομίες, αυξάνουμε τα έπαθλα σε συγκεκριμένες ιπποδρομίες – τόσο σε κύριες, όσο και σε απλές- , προωθούμε κίνητρα για την ελληνική ιπποπαραγωγή και νέους ιδιοκτήτες και δημιουργούμε δευτερογενή αγορά πώλησης ίππων.

Όσον αφορά το στοιχηματικό προϊόν δημιουργούμε νέο τηλεοπτικό κανάλι «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ Ιπποδρομίες» για τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, επεκτείνουμε το προϊόν σε όλο το δίκτυο του ΟΠΑΠ και εισάγουμε ειδικά δελτία ιπποδρομιακού στοιχηματισμού».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και η νέα Πρόεδρος της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος, Ασπασία Ράλλη, η οποία αναφέρθηκε στο θεσμικό ρόλο της ΦΕΕ, επισημαίνοντας ότι η Ένωση θα βρίσκεται στο πλευρό της Ιπποδρομίες ΑΕ για την ανάπτυξη των ελληνικών ιπποδρομιών, καθώς είναι κοινός ο στόχος για έναν ιπποδρομιακό κλάδο βιώσιμο και ακμαίο, που θα ωφελεί όλους τους εμπλεκόμενους εταίρους και θα είναι αντάξιος της μεγάλης ιστορίας του.

Πηγή: iefimerida.gr

eep logo