British American Tobacco Hellas: Στην πρώτη θέση εργασιακού περιβάλλοντος στην Ελλάδα

glo 2

Νέες επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ στην ελληνική οικονομία - 4 εκατ. ευρώ σε παροχές στους εργαζομένους

Σημαντική βράβευση για την εταιρεία έξι μήνες μετά την απόφαση του Ομίλου να επιλέξει την Ελλάδα ως μια από τις πρώτες χώρες διεθνώς για τα Προϊόντα Επόμενης Γενιάς, φέρνοντας νέες επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ στην ελληνική οικονομία και οφέλη για τους εργαζομένους της με 4 εκατ. ευρώ σε παροχές

Η British American Tobacco Hellas αναδείχθηκε, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες, ως το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, έξι μήνες μετά τον μετασχηματισμό της εταιρείας, με πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία και τους εργαζομένους της, ως αποτέλεσμα της επιλογής της χώρας για σημαντικές επενδύσεις στο θερμαινόμενο προϊόν καπνού Glo και στο προϊόν ατμίσματος Vype. Η Ελλάδα επελέγη από τον Όμιλο ως μια από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως όπου διατίθεται ολόκληρη η γκάμα των προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου.

Η επένδυση, που συνολικά ενισχύει την ελληνική οικονομία με 150 εκατομμύρια ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια, έχει ήδη δημιουργήσει 100 νέες θέσεις εργασίας, αναδεικνύοντας παράλληλα τις καινοτόμες και σύγχρονες πρακτικές ανθρωπίνου δυναμικού της εταιρείας.

Συνολικά, η British American Tobacco επενδύει τα τελευταία δύο χρόνια περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ σε μπόνους και άλλες σημαντικές επιπλέον παροχές προς τους εργαζομένους της, όπως ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα, προγράμματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και πλήθος άλλων παροχών και επιβραβεύσεων.

Παράλληλα, η εταιρεία προσφέρει εξαιρετικές επαγγελματικές προοπτικές εξέλιξης. Μόνο μέσα στο 2018, συνολικά, το 21% των εργαζομένων πήρε προαγωγή, με το 65% να είναι γυναίκες.

Πιστή στη δέσμευσή της για στήριξη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, η British American Tobacco Hellas έχει, επίσης, αναλάβει πρωτοβουλίες για τη συμβολή στην απασχόληση, ανάμεσά τους την δημιουργία του 1ου Job Center για την απασχόληση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, καθώς και το Global Graduate Programme στην Ελλάδα, που συγκέντρωσε, μέσα σε λίγες μέρες, περίπου 300 συμμετοχές από νέους αποφοίτους.

Ο μετασχηματισμός του Ομίλου της British American Tobacco, με στόχο να ηγηθεί των αλλαγών στην παγκόσμια αγορά προϊόντων καπνού, έφερε την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων και δημιούργησε εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης για τους ανθρώπους της, οδηγώντας στην κατάκτηση της 1ης θέσης στον θεσμό του Great Place to Work, στην κατηγορία των κορυφαίων επιχειρήσεων που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζομένους (Best Workplaces 2019). Η διάκριση είναι η 14η που κατακτά η εταιρεία τα τελευταία χρόνια για θέματα ανθρώπινου δυναμικού.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της British American Tobacco για Ελλάδα, Μάλτα, Κύπρο και Ισραήλ, κ. Θάνος Αυγερινός, ανέφερε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι επενδύσεις και τα μεγάλα οφέλη που έχει φέρει η είσοδος των Προϊόντων Επόμενης Γενιάς glo και Vype του Ομίλου στην Ελλάδα, αναγνωρίζονται και από τους εργαζόμενους της εταιρείας που την ανέδειξαν στην κορυφή».

Η Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού της εταιρείας για Ελλάδα, Μάλτα, Κύπρο και Ισραήλ, κυρία Greta Autieri, τόνισε: «Η κατάκτηση της 1ης θέσης αντανακλά την έμπρακτη αναγνώριση της πολιτικής ανθρωπίνου δυναμικού που εφαρμόζει η British American Tobacco στην Ελλάδα. Η βράβευση αυτή αποτελεί δέσμευση προς τους εργαζομένους μας για συνέχιση της πολιτικής της εταιρείας που συνδέει τις επιχειρηματικές προτεραιότητες με την ανάπτυξή τους».

eep logo