Ισχυρός σεισμός στο κέντρο της Αθήνας

seismos
Ιδιαίτερα αισθητός και στον Πειραιά

Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στις 14:15 στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ήταν έντασης 5.1 της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του υπολογίζεται περίπου 23 χιλιόμετρα ΒΔ της Αθήνας, 4 χλμ βόρεια της Μαγούλας. Το εστιακό του βάθος ήταν περίπου 2 χιλιόμετρα, επιφανειακός σεισμός, πράγμα που τον έκανε ακόμη πιο αισθητό.

Διακόπηκε προσωρινά η ηλεκτροδότηση στο Μεταξουργείο και σε άλλες περιοχές της Αθήνας. Προβλήματα υπάρχουν ακόμα στα τηλεφωνικά δίκτυα.

Ακολούθησαν επτά μετασεισμοί, ο μεγαλύτερος των οποίων ήταν 3.3 Ρίχτερ.


Μικρές ζημιές στην Αθήνα

Μικρές ζημιές καταγράφονται στην Αθήνα από τον σεισμό, ενώ συνεχίζονται οι μετασεισμοί. 

Κομμάτια από μάρμαρα έχουν πέσει στο δρόμο μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης επί της οδού Αιόλου, καθώς μπροστά και από το δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά. 

Όπως αναφέρεται επίσης έπεσε και παλιό κτίριο στην οδό Ερμού 90, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, εκτός από υλικές ζημιές σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο από κάτω. 

Σοβάδες όμως έχουν πέσει και στο κτίριο της Βουλής αλλά και στους διαδρόμους του κτιρίου όπου στεγάζεται η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών 


Διακοπές ρεύματος σε Αθήνα και Πειραιά

Διακοπές ρεύματος στο κέντρο της Αθήνας, σε περιοχές του Πειραιά και στο Αιγάλεω προκάλεσε ο σεισμός. Οι βλάβες, σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, εντοπίζονται στα δίκτυα μέσης και χαμηλής τάσης, ενώ στην υψηλή τάση (που θα επηρέαζε περισσότερες περιοχές) κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν εντοπίστηκαν προβλήματα.



Σε επιφυλακή οι Μονάδες Υγείας στην ευρύτερη περιοχή

Με εντολή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Μονάδες Υγείας της ευρύτερης περιοχής όπου σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών της Κκίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο την περιοχή μεταξύ Μάνδρας και Μαγούλας.

Το «Θριάσειο» νοσοκομείο εφημερεύει και έχει τεθεί σε επιφυλακή το «Αττικόν». Παράλληλα, οι νοσηλευόμενοι στο Δαφνί έχουν μεταφερθεί προληπτικά στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.



Ευθύμιος Λέκκας: Είναι θετικό ότι υπάρχουν μετασεισμοί μεγέθους 4,2 Ρίχτερ

Είναι θετικό ότι υπάρχουν μετασεισμοί μεγέθους 4,2 Ρίχτερ δήλωσε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού Ευθύμιος Λέκκας σημειώνοντας ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι ψύχραιμοι καθώς θα ακολουθήσουν πολλοί μετασεισμοί.
Όπως είπε ο κ Λέκκας ο σεισμός στην Αττική προήλθε από την ενεργοποίηση του ρήγματος που βρίσκεται στον δυτικό ορεινό όγκο της Πάρνηθας.

 

eep logo