Το Ποτάμι δίνει στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο μισό εκατομμύριο ευρώ!

theodorakis potami

Χαρίζει την κρατική επιχορήγηση του κόμματος για υποστροφίες σε νέους επιστήμονες

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε πως Το Ποτάμι δίνει μισό εκατομμύριο ευρώ στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το ποσό της δωρεάς που κάνει Το Ποτάμι αντιστοιχεί ουσιαστικά στις 450.000 ευρώ που έλαβε ως κρατική χρηματοδότηση στις 21 Ιουνίου, λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε σε συνάντηση φίλων Του Ποταμιού, πως είναι εδώ και μέρες σε συνεννόηση με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ Θάνο Δημόπουλο για να μεταφερθούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 500.000 από τα ταμεία του κόμματος στα ταμεία του ιδρύματος. Η δωρεά γίνεται με την δέσμευση του Πανεπιστημίου ότι το ποσό θα διατεθεί σε υποτροφίες για νέους επιστήμονες.

«Με τα 500.000 θα έχουμε και εμείς μια μικρή έστω συμβολή στην προσπάθεια να περιοριστεί η φυγή εγκεφάλων στο εξωτερικό», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Για άλλη μια φορά μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για Το Ποτάμι» είπε σε συγκινητικούς τόνους ο Σταύρος Θεοδωράκης επαναλαμβάνοντας αυτό που συχνά έλεγε και όταν ίδρυσε Το Ποτάμι: «Είμαστε όλοι εθελοντές – είμαστε όλοι περαστικοί από την πολιτική». «Κανείς ποτέ στο Ποτάμι δεν αμείφθηκε για την συμμετοχή του. Έχουμε τις δουλειές μας και όσοι δεν τις έχουμε, θα τις βρούμε», είπε και πρόσθεσε πως «σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουμε αργόσχολοι και γραφειοκράτες που θα αμειβόμαστε από το κομματικό ταμείο για να κατεβάζουμε ιδέες».

Η ανακοίνωση προκάλεσε την ερώτηση αν η απόφαση αυτή σημαίνει και την αναστολή λειτουργίας του Ποταμιού και ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι συζητούν όλες τις απόψεις και τις επόμενες εβδομάδες θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

grtimes.gr

Pin It