Αναλαμβάνουν καθήκοντα 56 μόνιμοι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου

kathariotita dhmou

Ενισχύεται σημαντικά το έμψυχο δυναμικό της Υπηρεσίας

Συγκεκριμένα, 35 νέοι εργαζόμενοι προέρχονται από την 3Κ/2018 προκήρυξη του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με αίτημα του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου και αναμένεται να αναλάβουν τα καθήκοντά τους μετά την δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ, ενώ 21 εργαζόμενοι κατατάχθηκαν σε προσωρινές προσωποπαγείς θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίες συστήθηκαν με την 166/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου.
Οι 21 συμβασιούχοι εργαζόμενοι είχαν προσφύγει δικαστικά ζητώντας τη μονιμοποίηση τους.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, στήριξε έμπρακτα το αίτημά τους με την αυτοπρόσωπη παρουσία του στο Δικαστήριο, καθώς και με την θετική εισήγησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου - Ταύρου, το οποίο, ακολούθως, ομόφωνα αποφάσισε ότι οι παραπάνω εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Έτσι, μετά τη θετική απόφαση του Δικαστηρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο με την απόφαση 166/2019 ενέκρινε την μετατροπή σε σχέση εργασίας αορίστου χρόνου.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα τα εξής:
«Η πρόσληψη 56 μόνιμων εργαζόμενων αποτελεί μια σημαντική ενίσχυση στον καθημερινό αγώνα μας προκειμένου να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες καθαριότητας στους πολίτες. Η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ζητήσαμε την πρόσληψη 39 εργαζομένων μέσω ΑΣΕΠ και ήδη για τους 35 ολοκληρώνεται η διαδικασία πρόσληψη, ενώ ταυτόχρονα σταθήκαμε δίπλα στον δίκαιο αγώνα της μονιμοποίησης των 21 εργαζόμενων της Υπηρεσίας Καθαριότητας, κάτι που αποδεικνύει την έμπρακτη στήριξή μας στους εργαζόμενους του Δήμου, αλλά και την πολύπλευρη προσπάθεια κάλυψης των αναγκών της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Η ενίσχυση της Υπηρεσίας Καθαριότητας σε έμψυχο δυναμικό, σε συνδυασμό με την προμήθεια νέου στόλου οχημάτων, της οποίας ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη, θα συμβάλει στην περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών».

eep logo