ΕΣΕΕ: Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την αναγέννηση των πόλεων μέσω του εμπορίου

esee brusells

Συνάντηση Καρανίκα - Σχοινά και συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των περιφερειών

Το ζήτημα της αναγκαιότητας διασύνδεσης του εμπορίου με την αναγέννηση των πόλεων κυριάρχησε στην τριήμερη επίσκεψη της αντιπροσωπείας της ΕΣΕΕ στις Βρυξέλλες, στις 8,9,10 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας των περιφερειών.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΣΕΕ ήταν ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Καρανίκας και ο Γενικός Γραμματέας κ. Νίκος Μπόνης, οι οποίοι συμμετείχαν σε ιδιαίτερα ενδιαφέρον workshop με θέμα την αναγέννηση των κέντρων των πόλεων μέσω του εμπορίου, μετά από πρόσκληση της ιταλικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου Confcommercio.

Πλήθος άλλων θεματικών συναντήσεων και εργαστηρίων πραγματοποιήθηκαν το ίδιο διάστημα στην πρωτεύουσα των Βρυξελλών, με θέμα το ρόλο του εμπορίου στην αναμόρφωση της εικόνας των αστικών κέντρων και στην παροχή νέων αγοραστικών εμπειριών στους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας έχει αναδείξει το συγκεκριμένο ζήτημα σε κεντρικό άξονα της δράσης της, μέσα από την πρωτοβουλία των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου που ξεκινούν να υλοποιούνται. Πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα και μια πρόκληση στην οποία καλείται όλη η "εμπορική κοινότητα" κάθε πόλης να πετύχει. Ιδιαίτερα στην χώρα μας τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου είναι δυνατόν να αποτελέσουν καθοριστικό αναπτυξιακό «εργαλείο» που θα αναζωογονήσει τις εμπορικές αγορές και θα προσελκύσει επενδύσεις, αναβαθμίζοντας και το τουριστικό προϊόν της χώρας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν και μια σειρά συναντήσεις με προεξάρχουσα αυτήν με τον νέο Αντιπρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά. Η ΕΣΕΕ ήταν ο πρώτος ελληνικός φορέας επιχειρηματικότητας που συναντά τον νέο Αντιπρόεδρο και έτσι δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιαστούν οι προτεραιότητες του εμπορικού κόσμου όπως βέβαια και η μεγάλη πρωτοβουλία για τα ΑΚΕ.
Άλλες ιδιαίτερα χρήσιμες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με Έλληνες Ευρωβουλευτές καθώς και με τις ευρωπαϊκές εργοδοτικές οργανώσεις Eurocommerce και SMEunited.

eep logo