«Δεσμοί που κρατούν στον χρόνο»

evgenidou idryma

Eκδήλωση αφιερωμένη στους υποτρόφους του Ιδρύματος Ευγενίδου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 4 Νοεμβρίου 2019 εκδήλωση αφιερωμένη στους υποτρόφους του Ιδρύματος Ευγενίδου, με αφορμή το νέο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, και παρουσία του Υπουργού Οικονομικών και υποτρόφου του Ιδρύματος κ. Γιάννη Σταϊκούρα, ο οποίος μίλησε με τα θερμότερα λόγια για την διαχρονική προσφορά του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, ο Πρύτανης του ΕΜΠ κ. Ανδρέας Μπουντουβής και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης. Για το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας μίλησε η υπεύθυνη του Κέντρου Δρ Βάλια Λύρατζη, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης πραγματοποίησε η υπεύθυνη υποτροφιών του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Αναστασία Κουλουριώτου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί υπότροφοι του ΕΜΠ, του Λιμενικού Σώματος, ενώ ξεχωριστή ήταν η παρουσία των πρώτων υποτρόφων του Ιδρύματος (1959-1960), τους οποίους η ίδια η Μαριάνθη Σίμου είχε επιλέξει για μετεκπαίδευση σε μεγάλα εργοστάσια του εξωτερικού. Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης ήταν η προβολή βίντεο αφιερωμένου στον θεσμό των υποτροφιών του Ιδρύματος Ευγενίδου και εμπλουτισμένου με συνεντεύξεις παλιών και νέων υποτρόφων.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου μέχρι σήμερα έχει δώσει πάνω από 500 υποτροφίες για μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές σε αποφοίτους του Ε.Μ.Π καθώς και σε στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

eep logo

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ