Αυτοδυναμία της ΝΔ στην Ένωση των Δήμων Αττικής!

kalpi ekloges

Δεύτερο το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο του Γ. Ιωακειμίδη!

«Χαμηλές πτήσεις» για ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ!

Έναν ανέλπιστο, ίσως, «μικρό θρίαμβο» κατέγραψαν οι δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ). Συγκεκριμένα, το ψηφοδέλτιο «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Αττικής», που υποστηρίχτηκε από τη Νέα Δημοκρατία, με 149 ψήφους κατέλαβε 13 θέσεις από τις 25 του Διοικητικού Συμβουλίου και εξέλεξε τον Δήμαρχο Γαλατσίου Γιώργο Μαρκόπουλο Πρόεδρο της ΠΕΔΑ.

Το ψηφοδέλτιο «Νέα Αυτοδιοίκηση» του Δημάρχου Νίκαιας-Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη με 50 ψήφους, κατέλαβε 4 έδρες, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι πολύ πίσω του έμειναν τα ψηφοδέλτια που υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ (31 ψήφοι – 3 έδρες), το ΚΙΝΑΛ (30 ψήφοι – 3 έδρες) και το ΚΚΕ (19 ψήφοι – 2 έδρες).

Το αποτέλεσμα αποτελεί, εκτός των άλλων, μια ήττα για την επιλογή του ΚΙΝΑΛ να μην στηρίξει το συνδυασμό του Γιώργου Ιωακειμίδη, κάτι που αν συνέβαινε θα μπορούσε να δημιουργήσει μια δυναμική και να στερήσει την απόλυτη πλειοψηφία από τον πρώτο συνδυασμό.

Στα αξιοσημείωτα της διαδικασίας καταγράφεται η επιλογή του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Αντιδημάρχου Πειραιά, Δημήτρη Καρύδη, ο οποίος στην πρώτη του εμπλοκή με τα «συνδικαλιστικά της αυτοδιοίκησης» συντάχθηκε με το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Ιωακειμίδη και μάλιστα εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου καταλαμβάνοντας μια από τις τέσσερις θέσεις του συνδυασμού, ενώ επίσης εκλέχτηκε μεταξύ των 10 εκπροσώπων της ΠΕΔΑ στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ). Ας σημειωθεί ότι τόσο για την ΠΕΔΑ όσο και για την ΚΕΔΕ, εκλέχτηκε πρώτος από τους Δημοτικούς Συμβούλους.

eep logo