Τίτλος σε γκραν σλαμ και «σπάσιμο» του Βig-3

Tsitsipas winner

Στόχοι του Στέφανου Τσιτσιπά για το 2020!

Λίγο πριν την «ανατολή» του 2019, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε θέσει τέσσερις μεγαλεπήβολους στόχους για τη χρονιά: να μπει στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης, να φτάσει ως τα ημιτελικά ενός γκραν σλαμ, να κατακτήσει ένα τουρνουά Masters και να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα τελικά του ATP, στο Λονδίνο. Η χρονιά που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες τον «είδε» να πετυχαίνει τους τρεις από τους τέσσερις (του... ξέφυγε το Masters), τον τελευταίο μάλιστα και με το... παραπάνω, καθώς όχι μόνο συμμετείχε στα ATP Finals, αλλά κατέκτησε και το τρόπαιο.

Αφού λοιπόν η στοχοθεσία του έφερε «γούρι», ο Έλληνας τενίστας είπε να το επαναλάβει, τοποθετώντας ακόμη πιο ψηλά τον πήχη για το 2020. Πόσο ψηλά; Όσο να «σπάσει» το big-3 του παγκόσμιου τένις και να κερδίσει ένα από τα τέσσερα τουρνουά γκραν σλαμ της χρονιάς!

«Η εποχή μας στο τένις αλλάζει, το top-3 προφανώς γερνάει και είμαστε εμείς που ερχόμαστε από πίσω. Οπότε για εμένα, στόχος είναι να κερδίσω έναν τίτλο γκραν σλαμ, έστω κι αν δεν πρόκειται για ένα ζήτημα ζωής ή θανάτου», δήλωσε ο Τσιτσιπάς από το Άμπου Ντάμπι, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει σε τουρνουά επίδειξης. «Ζω την καλύτερη περίοδο της ζωής μου...

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

eep logo