PCAI Junior για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς

polychronopoulos

Πρωτοπορεία της POLYECO A.E. με το πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Βράβευση του προγράμματος στα Bravo Sustainability Dialogues & Awards 2019

Η Polyeco, με πλούσια δράση ενάντια στην κλιματική κρίση και την ανάπτυξη της σύγχρονης τέχνης ως μέσο για την επίτευξη της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης βραβεύτηκε στα Bravo Sustainability Dialogues & Awards 2019,στην κατηγορία BRAVO ENVIRONMENT για το PCAI JUNIOR, την πρωτότυπη εκπαιδευτική περιβαλλοντική πλατφόρμα της Πρωτοβουλίας της Πολυέκο για την Σύγχρονη Τέχνη (Polyeco Contemporary Art Initiative – PCAI), στα πλαίσια της ανάδειξης και επιβράβευσης πρωτοβουλιών Βιώσιμης Ανάπτυξης που συμβάλλουν στη δημιουργία της Ελλάδας του αύριο.
Ο θεσμός BRAVO 2019, αποτελεί έναν θεσμό κοινωνικού διαλόγου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που αναπτύσσεται σε εθνικό επίπεδο, με βάση τις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται από Επιχειρήσεις, Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας Πολιτών. Μέσω των 250 πρωτοβουλιών και των 35.000 ενεργών πολιτών που συμμετέχουν στο θεσμό BRAVO αναπτύσσεται μια ευρύτερη ενημέρωση και αφύπνιση της ελληνικής κοινωνίας καθώς και ένα δίκτυο ανταλλαγής γνώσης και εμπειριών απο τους Οργανισμούς αυτούς,που συμβάλλουν στη δημιουργία της ΕΛΛΑΔΑΣ του ΑΥΡΙΟ.

Η Polyeco, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης και αξιοποίησης επικινδύνων και μη αποβλήτων παγκοσμίως, ίδρυσε στα πλαίσια της εταιρικής της κοινωνικής ευθύνης το Polyeco Contemporary Art Imitative (PCAI), ένα μη-κερδοσκοπικό πολιτιστικό οργανισμό που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση γύρω από περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα μέσω της σύγχρονης τέχνης. Πιστεύοντας βαθιά ότι η περιβαλλοντική συνείδηση καλλιεργείται από μικρή ηλικία, η διεπιστημονική ομάδα του PCAI, σχεδίασε ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθυνόμενο σε σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να κατανοήσουν κρίσιμα, οικολογικά ζητήματα που επηρεάζουν τον τόπο κατοικίας τους και συμβάλλουν στην έγκυρη γνώση και στη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης.
Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από βιωματικά παιχνίδια και διαδραστικά εργαστήρια κατά τα οποία τα παιδιά καλούνται να εξερευνήσουν και να κατανοήσουν την περιβαλλοντική απειλή του τόπου τους, έπειτα να προτείνουν λύση και εντέλει να αποτυπώσουν τις ιδέες τους σε μια ταινία μικρού μήκους. Παράλληλα τα εργαστήρια αυτά, εισάγουν τα παιδιά στην τέχνη της ζωγραφικής, του φιλμ, του animation, του κολλάζ αλλά και της συγγραφής σεναρίου, προωθώντας με τον τρόπο αυτό τις έννοιες της περιβαλλοντικής προστασίας και της διάδοσης της κουλτούρας του πράσινου πρόσημου.
Μετά την επιτυχημένη έκβαση του προγράμματος σε σχολεία της χώρας μας, η εξειδικευμένη γνώση του PCAI Junior μεταφέρθηκε και σε δύο σχολεία του Ομάν και ένα σχολείο του Μαυρίκιου, με τη συνεργασία των τοπικών κυβερνήσεων.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Polyeco, κ. Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος δήλωσε: «Η Polyeco έχει αναπτύξει πλούσια και στοχευμένη δράση κατά της κλιματικής κρίσης παγκοσμίως και είμαστε υπερήφανοι για την πρωτοβουλία μας για το PCAI Junior καθώς η νέα γενιά είναι το κλειδί για την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης».

eep logo