Τηλεδιάσκεψη για παναττική διαχείριση των στερεών αποβλήτων

skoupidia glaroi

Προτάσεις και σχεδιασμός από Περιφερειάρχη και δημάρχους της Περιφέρειας Αττικής

Τις προτάσεις και το σχεδιασμό τους, με στόχο να υποστηριχθεί στοχευμένα ο σχεδιασμός της Περιφέρειας για την αποτελεσματική διαχείριση των στερεών αποβλήτων, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης από τους Δημάρχους της Αττικής, κατά τη σχετική τηλεδιάσκεψη. Μετείχε και ο Δήμαρχος Γαλατσίου και Πρόεδρος της ΠΕΔΑ Γ. Μαρκόπουλος.

«Μαζί με τον ΕΔΣΝΑ θα υποστηρίξουμε το σχεδιασμό σας που θα συμβάλλει στην ταχύτερη υλοποίηση του προγράμματος μας» τόνισε και προανήγγειλε πως στις 5 Ιουνίου θα γίνει σχετική ημερίδα με θέμα τα απόβλητα και την κυκλική οικονομία.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε πως η στόχευση κινείται σε 3 άξονες, τη δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης, την ενίσχυση και διάδοση της ανταποδοτικής ανακύκλωσης και την ευρεία τοποθέτηση επίγειων και σηματοδοτημένων κάδων ανακύκλωσης, με στόχο να μειωθεί δραστικά το σύμμεικτο σκουπίδι που καταλήγει στη Φυλή.
«Γίνεται μία παναττική προσπάθεια με στόχο να γυρίσουμε οριστικά σελίδα και να περάσουμε σε μία νέα αποχή στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, που αφορά τη ζωή μας» ανέφερε και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη στήριξη του υπ. Περιβάλλοντος, στην προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια. Παράλληλα πρόσθεσε πως αναμένεται και ο εθνικός σχεδιασμός για την αποτελεσματική διαχείριση των στερεών αποβλήτων, προκειμένου να εναρμονιστεί και ο περιφερειακός σχεδιασμός.

Οι Δήμαρχοι κατά τη συζήτηση έθεσαν το ζήτημα της έλλειψης μπλε κάδων σε κάποιους Δήμους, αλλά και της ανάγκης να δίνονται προσωρινές άδειες μεταφόρτωσης απορριμμάτων, άποψη με την οποία συνηγόρησε ο κ. Πατούλης, σημειώνοντας ότι θα το συζητήσει με τον αρμόδιο υπουργό.

«Δεσμεύομαι ότι θα δώσουμε οριστική λύση στο πρόβλημα και όλοι μαζί θα καταφέρουμε να κάνουμε την Αττική πρότυπη Περιφέρεια ευζωίας» επισήμανε .
Στη συζήτησε τέθηκε και το θέμα της λειτουργίας των παραλιών αλλά και οι λειτουργικές ανάγκες που έχουν προκύψει. Ο κ. Πατούλης αφού συνεχάρη Δημάρχους για την άρτια λειτουργία των οργανωμένων παραλιών, όπως διαπίστωσε και κατά τις επισκέψεις του σε κάποιες από αυτές το περασμένο Σαββατοκύριακο, δεσμεύτηκε να συγκαλέσει τηλεδιάσκεψη μόνο με Δημάρχους παραλιακών Δήμων, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα θέματα που τους απασχολούν.

Επιπρόσθετα στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τα τραπεζοκαθίσματα στις επιχειρήσεις εστίασης, την ανάγκη επιτάχυνσης της διαδικασίας που θα δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε 8μηνες προσλήψεις, προσωπικού, αλλά και την προσχολική εκπάιδευση.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι: Μαρκοπούλου Μεσογαίας Κ. Αλλαγιάννης, Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου, Αγ. Δημητρίου Μ. Ανδρούτσου, Παπάγου Χολαργού Η. Αποστολόπουλος, Πετρούπολης Στ. Βλάχος, Αχαρνών Σπ. Βρεττός, Αιγάλεω Ι. Γκίκας, Πόρου Ι. Δημητριάδης, Μοσχάτου Ανδρ. Ευθυμίου, Ιλίου Ν. Ζενέτος, Αίγινας Ι. Ζορμπάς., Αγ. Παρασκευής Β. Ζορμπάς, Ν. Ιωνίας Δ.Θωμαΐδου, Κηφισιάς Γ. Θωμάκος, Νίκαιας - Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης, Διουνύσου Ι. Καλαφατέλης, Καλλιθέας Δ. Κάρναβος, Πεντέλης Δ. Κεχαγιά, Κρωπίας Δ. Κιούσης, Αλίμου Ανδρ. Κονδύλης, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρ. Κωνσταντέλλος, Λαυρεωτικής Δ. Λουκάς, Παιανίας Ισ. Μαδης, Βριλησσίων Ξ. Μανιατογιάννης, Σπάτων Αρτέμιδας Δ. Μάρκου, Ασπροπύργου Ν. Μελετίου, Αγ. Βαρβάρας Λ. Μίχος, Ηρακλείου Ν. Μπάμπαλος, Δάφνης – Υμηττού Αν. Μπινίσκος, Ραφήνας Ευ. Μπουρνούς, Πειραιώς Ι. Μώραλης, Χαϊδαρίου Ευ. Ντηνιακός, Ελευσίνας Αρ. Οικονόμου Σαλαμίνας Γ. Παναγόπουλος, Τροιζηνίας – Μεθάνων Σπ. Πολλάλης, Χαλανδρίου Σπ. Ρούσσος, Μεταμόρφωσης Ευστρ. Σαραούδας, εκπροσωπώντας τον Δ. Αθηναίων ο Ελ. Σκιαδάς, Μάνδρας – Ειδυλλίας Χρ. Στάθης, Μεγάρων Γρ. Σταμούλης, Ν.Σμύρνης Στ. Τζουλάκης, εκπροσωπώντας τον Δήμο Περιστερίου ο Γ. Τσίνας, Αγ. Αναργύρων – Καματερού Στ. Τσίρμπας, Σαρωνικού Π. Φιλίππου, Παλαιού Φαλήρου Ι. Φωστηρόπουλος

 

eep logo