Ίδρυμα Ευγενίδου: Στήριξη και αλληλεγγύη στη μάχη κατά της πανδημίας COVID-19

evgenidou banner dwrees

Δωρεά στον κλάδο της Υγείας, της Παιδείας και της Ναυτιλίας

Το Ίδρυμα Ευγενίδου, με υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και προσφοράς, λαμβάνοντας υπόψιν τις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας COVID-19 στην Ελλάδα, αποφάσισε να στηρίξει αρχικά με δωρεά ύψους 450.000 Ευρώ, τον κλάδο της Υγείας, της Παιδείας και της Ναυτιλίας της χώρας μας, στο πλαίσιο της μεγάλης εθνικής προσπάθειας.


Η δωρεά αυτή βρήκε την Διοίκηση του Ιδρύματος Ευγενίδου αποφασισμένη να στηρίξει ουσιαστικά την προσπάθεια της Πολιτείας, με στόχο την ενίσχυση των αναγκών του χώρου της Υγείας και της Παιδείας στις έκτακτες και εξαιρετικά κρίσιμες συνθήκες που βίωσε και βιώνει η χώρα μας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος της δωρεάς διατέθηκε στην χρηματοδότηση για αγορά ιατρικού εξοπλισμού για τις ανάγκες της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία» και της Β΄ κλινικής Εντατικής Φροντίδας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν». Πιο συγκεκριμένα, ο εξοπλισμός του νοσοκομείου «Σωτηρία» περιλαμβάνει ένα σύγχρονο σύστημα βρογχοσκόπησης ειδικό για τους πάσχοντες ασθενείς από COVID-19, ένα πλυντήριο ενδοσκοπίων, σύστημα στεγνώματος και ασφαλούς αποθήκευσης ενδοσκοπίων, 30 ηλεκτρικές νοσοκομειακές κλίνες και στρώματα και 30 νοσοκομειακά κομοδίνα για τη μέγιστη δυνατή φροντίδα των ασθενών, ενώ παράλληλα η δωρεά στην Β΄ κλινική Εντατικής Φροντίδας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» περιλαμβάνει έναν υπερηχοτομογράφο τύπου VIVID iq 4D v.203 ειδικό για τους πάσχοντες ασθενείς από COVID-19, καθώς και αναβάθμιση του λογισμικού του εξωτερικού σταθμού εργασίας ΕchoPAC.
Στόχος της δωρεάς στον τομέα της Υγείας ήταν η αγορά βασικού ιατρικού εξοπλισμού, που κατ’ αρχάς θα καλύψει μέρος των τρεχουσών έκτακτων αναγκών, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα παραμείνει στα νοσοκομεία βελτιώνοντας αισθητά το επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών στο μέλλον.

Την ίδια στιγμή που δοκιμάστηκε ο τομέας της Υγείας, το Ίδρυμα Ευγενίδου δεν ξέχασε την Παιδεία. Πάντα με γνώμονα τους σκοπούς του Ευγένιου Ευγενίδη, όπως τους περιέγραψε ο εθνικός ευεργέτης στη διαθήκη του, το γενικό «πνεύμα» της οποίας συνοψίζεται στην ενεργό συμβολή του Ιδρύματος στην τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση των νέων της χώρας μας, το Ίδρυμα δώρισε 2.000 ταμπλέτες (tablets) στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Σημειώνεται ότι οι συσκευές αυτές δόθηκαν σε μαθητές και μαθήτριες που δεν διέθεταν τα οικονομικά μέσα ώστε να συμμετέχουν ισότιμα με τους υπόλοιπους/ες στο πρόγραμμα της Τηλεκπαίδευσης και να εξοικειωθούν με την Τεχνολογία, που αποτελεί στις μέρες μας σημαντική ανάγκη και προτεραιότητα.

Επιπλέον, το Ίδρυμα Ευγενίδου προχώρησε σε δωρεά στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρέχοντας 50 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 22 ψηφιακά συστήματα για μετάδοση ήχου και εικόνας υψηλής ευκρίνειας, ενώ σε συνεργασία με την εταιρεία Microsoft ανέλαβε την δημιουργία 4.800 λογαριασμών Teams για Faculty, για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης των σπουδαστών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού της χώρας.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου κ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, σε δήλωσή του ευχαριστεί όλους τους επαγγελματίες Υγείας που στάθηκαν με όλες τους τις δυνάμεις όρθιοι στη μάχη κατά του κορωνοϊού, όπως εξάλλου και τους εκπαιδευτικούς που συνεχίζουν μέσω Τηλεκπαίδευσης να βρίσκονται δίπλα στους μαθητές και τις μαθήτριές τους. Παράλληλα, σημείωσε ότι «το Ίδρυμα Ευγενίδου αδιάλειπτα εδώ και 60 χρόνια βρίσκεται και θα εξακολουθεί να στέκεται με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης δίπλα στους πολίτες της χώρας μας με ολοκληρωμένα προγράμματα εκπαιδευτικής προσφοράς, που έχουν συνέπεια και συνέχεια. Πορευόμαστε παρακινούμενοι από τα λόγια του Ευγένιου Ευγενίδη: “Η χαρά μου έγκειται εις τον αγώνα, και τον καρπόν της νίκης τον επιφυλάσσω διά την πατρίδα μου.”»

Τέλος, το Ίδρυμα Ευγενίδου ανταποκρίθηκε άμεσα και στο κάλεσμα του συλλογικού φορέα κοινωνικής προσφοράς «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, προσφέροντας και συμμετέχοντας στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την ενίσχυση των νοσοκομειακών μονάδων, των ιατρών και των νοσηλευτών οι οποίοι αγωνίζονται και στέκονται αυτή την περίοδο στο ύψος των περιστάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην χώρα μας.

eep logo