ICS: Επικαιροποίηση των οδηγιών υγείας για τον κορωνοϊό

ploia rada

Με υποστήριξη διεθνών φορέων

Επικαιροποίησε το International Chamber of Shipping τις οδηγίες υγείας σχετικά με τον COVID-19. Ειδικότερα, το Επιμελητήριο δημοσίευσε μια νέα, πλήρως ενημερωμένη έκδοση του Coronavirus (COVID-19) που προσφέρει καθοδήγηση στους φορείς εκμετάλλευσης πλοίων για την προστασία της υγείας των ναυτικών, αντικατοπτρίζοντας τις τελευταίες σκέψεις και συμβουλές σχετικά με τον ιό.

Η τρίτη έκδοση έχει μια ενημερωμένη εισαγωγή που αντικατοπτρίζει την κατάσταση εννέα μήνες μετά την έναρξη της παγκόσμιας πανδημίας και προσθέτει δύο νέα παραρτήματα σχετικά με τη δοκιμή PCR και τη διαχείριση πολλαπλών περιπτώσεων COVID-19 επί σκαφών. Αυτή αντικαθιστά την δεύτερη έκδοση, που δημοσιεύθηκε τον Μάιο.

Η νέα 48σέλιδη έκδοση οδηγιών αναπτύχθηκε με την υποστήριξη:
• Του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ)
• Του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC)
• Της Διεθνούς Ένωσης Θαλάσσιας Υγείας (IMHA)
• Της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Μεταφορές (ITF)
• της INTERTANKO.

Τα μέτρα που επισημαίνονται στην έκδοση περιλαμβάνουν συμβουλές για τη διαχείριση των περιορισμών εισόδου σε λιμένα, μέτρα επί του πλοίου για την αντιμετώπιση των κινδύνων που συνδέονται με το COVID-19, τη διαχείριση περιπτώσεων COVID-19 επί του πλοίου όταν βρίσκονται στη θάλασσα, τη βοήθεια προς όλους τους ναυτικούς για την πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη όταν βρίσκονται σε λιμένες και την αντιμετώπιση άλλων ιατρικών ζητημάτων κατά τη διάρκεια του COVID-19.

Εκτός από το νέο πίνακα διαδικασιών δοκιμών PCR, η δημοσίευση περιλαμβάνει επίσης ενημερωμένες πρακτικές συμβουλές σχετικά με τη χρήση μασκών, την ανανέωση συνταγών, την υποστήριξη και την παροχή υλικοτεχνικής υποστήριξης, τη λήψη αποφάσεων για ύποπτες ή επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19 επί του σκάφους και μέτρα για την ενίσχυση της ψυχικής υγείας και ευεξίας. Τέλος περιέχει δείγματα καρτών εντοπισμού πληρώματος/επιβατών και έντυπα δήλωσης για την υγεία, καθώς και μια σειρά από αφίσες που μπορούν να εκτυπωθούν και να εμφανιστούν.

theseanation.gr

eep logo