Μέτωπο ισχυρών καταιγίδων τη Δευτέρα!

meteo 030121 detail

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Oι βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν σε αρκετές περιοχές της χώρας έως το πρωί της Κυριακής 03/01, αναμένεται να συνεχιστούν κυρίως στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, στη Μακεδονία, στη Θράκη και σε νησιωτικά τμήματα  του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα, ιδιαίτερα στα δυτικά όπου ενδέχεται το βράδυ να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης, έως τις 09:30 το πρωί.

Από τις βραδινές ώρες της Κυριακής, μέτωπο κακοκαιρίας θα οργανωθεί κατά μήκος της Δυτικής Ελλάδας. Το μέτωπο κινούμενο προς τα ανατολικά, θα επηρεάσει κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 04/01 το σύνολο της χώρας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και με πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Πάντως, καθώς το μέτωπο θα μετατοπίζεται ανατολικότερα, τοπικές βροχές μικρότερης έντασης θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας.

meteo 030121

Τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες της Δευτέρας 04/01 στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας.

Στο χάρτη παρουσιάζονται τα συνολικά ύψη βροχόπτωσης που αναμένονται έως το βράδυ της Δευτέρας και σημειώνονται οι περιοχές των ισχυρότερων φαινομένων.

Πηγή: meteo.gr

eep logo