Το σχέδιο της κυβέρνησης για covid - free νησιά μέχρι το Πάσχα

leros tourismos

Τα τρία βασικά σημεία για την επανεκκίνηση του τουρισμού

Ειδικό σχέδιο τριών σημείων για νησιά χωρίς κορωνοϊό ακόμα και πριν από το Πάσχα εξετάζει η κυβέρνηση. Την ίδια ώρα μάλιστα εξετάζει και τα περιθώρια για στοχευμένες αναπροσαρμογές στην εμβολιαστική επιχείρηση «Ελευθερία» για τη νησιωτική χώρα, αναζητώντας σε κάθε περίπτωση διεξόδους ώστε να ανάψουν το συντομότερο και με ασφάλεια οι μηχανές της τουριστικής σεζόν.

Μέχρι τις αρχές της εβδομάδας είχαν πραγματοποιηθεί 320 «αποστολές εμβολιασμού» αποκλειστικά σε νησιά, με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν επιφορτιστεί με την εφοδιαστική αλυσίδα. Παράλληλα ανεβαίνουν οι ρυθμοί για τον ανεξαρτήτως ηλικίας εμβολιασμό, σε συνολικά 40 νησάκια με λιγότερους από 1.000 κατοίκους στο μοντέλο του Covid-free Καστελλόριζου και της Θύμαινας.

Ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θέλει όλους τους νησιώτες εμβολιασμένους μέσα στο επόμενο δίμηνο, ακόμα και εάν μείνουν ως μεμονωμένες εκκρεμότητες τα μεγάλα νησιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους είχε αναφέρει ότι με βάση τον προγραμματισμό μέχρι το τέλος Απριλίου «θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι κάτοικοι στα νησιά με εξαιρέσεις ίσως στα μεγάλα».

Το σχέδιο των τριών σημείων:

Προτεραιοποίηση. Οι σκέψεις εστιάζουν πρώτον στο «άνοιγμα» περισσότερων ομάδων προτεραιοποίησης ώστε, ανεξαρτήτως των ρυθμών στην υπόλοιπη χώρα, να οργανώνεται πιο μαζικός εμβολιασμός των κατοίκων με λιγότερες αποστολές.

Δεύτερον δρομολογούνται περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα πρωτίστως σε νησιά, όπου παρατηρούνται χαμηλοί ρυθμοί ή δυσλειτουργίες, όπως κατά πληροφορίες σε Λήμνο και Δωδεκάνησα.

Και τρίτον η πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο εμβολιασμός στις αρχές του καλοκαιριού όλης της «πρώτης γραμμής» της τουριστικής βιομηχανίας.

parapolitika.gr

eep logo