Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου προστατεύει με έργο και δράσεις τα αδέσποτα

gatoskyla

Kαι στηρίζει τις φιλοζωικές οργανώσεις

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου επισημαίνει ότι "Τις τελευταίες ημέρες γίνεται προσπάθεια να “χτυπηθεί” η Δημοτική Αρχή μέσω του αρμόδιου Αντιδημάρχου για τα αδέσποτα ζώα. Η ενέργεια αυτή αποτελεί συνέχεια στις κατά καιρούς μεθοδευμένες επιθέσεις εναντίον στελεχών της Δημοτικής Αρχής από τους ίδιους κύκλους. Η αλήθεια διαψεύδει πανηγυρικά τους κάθε φορά “κριτές” που τη μια υποστηρίζουν τον ένα και την άλλη τον άλλο.

Συγκεκριμένα:

- Την τελευταία πενταετία από το 2016 μέχρι σήμερα με ενέργειες του Δήμου μας έχουν εξετασθεί 1027 γάτες για διάφορες θεραπείες και λοιπές ιατρικές υπηρεσίες.
- Εδώ και πέντε χρόνια συνάπτονται από τον Δήμο μας ετησίως συμβάσεις με κτηνίατρο για παροχή υπηρεσιών σε αδέσποτα συνολικής δαπάνης 83.500 €.
Στις υποχρεώσεις της κτηνιάτρου ενδεικτικά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων περισυλλογή, μεταφορά, παράδοση, εμβολιασμός, παραμονή νοσηλείας, διάφορα έκτακτα καθώς και σοβαρά περιστατικά, ακτινογραφίες, χειρουργικές μικροεπεμβάσεις.
- Στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας 20 Δήμων του Λεκανοπεδίου Αττικής για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και του φυσικού – αστικού περιβάλλοντος, αποτελεί επιλογή της Δημοτικής μας Αρχής η συμμετοχή στον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο (ΠΕΣΥΔΑΠ) και μέσα από τη συμμετοχή μας αυτή παρέχονται και υπηρεσίες νοσηλείας και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων. Με αυτή την οριζόντια διαδημοτική δράση έχουμε προσφέρει υπηρεσίες νοσηλείας σε 1.000 περίπου σκύλους.
- Έχουμε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις του Δήμου και φιλόζωους και ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας για την προστασία των αδέσποτων, όχι ευκαιριακά, αλλά σε καθημερινή βάση.
- Πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με το φιλοζωικό σωματείο Ζω.Ε.Σ στους παιδικούς σταθμούς για την ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών για τη φιλοζωία.
- Έχουμε προσφύγει στη Δικαιοσύνη για αρκετές περιπτώσεις θανατώσεων σκύλων και γατών, για 102 γάτες σε διαμέρισμα, καθώς και για άλλες περιπτώσεις. Σε ό,τι αφορά το πρόσφατο περιστατικό με τις 12 γάτες, αμέσως μετά την ενημέρωσή μας, πήγε στο σημείο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος μαζί με τη Φιλοζωική Μοσχάτου – Ρέντη και έγινε κλήση και στο Αστυνομικό Τμήμα. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος πήγε στο Α.Τ να υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου επικαλούμενος την καταγγέλλουσα, ζητώντας την ποινική δίωξη των υπαιτίων σύμφωνα με τον νόμο, ωστόσο το Α.Τ μας ενημέρωσε ότι λόγω μη ύπαρξης νεκρών ζώων δεν μπορεί να σχηματιστεί δικογραφία.
- Κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο Δήμος μας διέθεσε 1,5 τόνους ζωοτροφών για σκύλους και γάτες ενώ και με τον προϋπολογισμό του 2021 διαθέτουμε επιπλέον 10.000€.
- Θυμίζουμε ότι συνάδελφος Δημοτικός Σύμβουλος της μειοψηφίας που βρήκε “ευκαιρία” να κάνει αρνητική κριτική έχει πάρει επανειλημμένα τροφές για αδέσποτα από τον Δήμο και τα σχόλιά του, μόνο υποκριτικά μπορούν να θεωρηθούν.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά:
«Προστατεύουμε με έργο και δράσεις τα αδέσποτα ζώα και στηρίζουμε τις φιλοζωικές οργανώσεις «Φιλοζωική Δράση Εθελοντών Μοσχάτου-Ταύρου», «Αδέσποτες Φωνές Μοσχάτου – Ταύρου» και «Αδέσποτοι Εθελοντές Μοσχάτου-Ταύρου, Νίκαιας-Ρέντη». Διαθέτουμε από τον Δημοτικό προϋπολογισμό πόρους για την προστασία των αδέσποτων καθώς και επιχορηγήσεις στις φιλοζωικές οργανώσεις. Κάθε προσπάθεια διαστρέβλωσης και αλλοίωσης της αλήθειας δεν πείθει κανέναν πολίτη και πέφτει στο κενό.
Το έργο της Δημοτικής Αρχής συνεχίζεται σε όλους τους τομείς και αυτό το αναγνωρίζουν οι συμπολίτες μας. Και όταν έρθει η ώρα θα δώσουν και πάλι την απάντησή τους!»

eep logo