Ο ΔΣΠ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

dsp yperxreomena noikokyria

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά πραγματοποίησε την Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015 επιστημονική εκδήλωση με θέμα: «Ζητήματα από την εφαρμογή του ν.4336/2015 (υπερχρεωμένα νοικοκυριά)».
Εξειδικευμένες και πλήρεις εισηγήσεις ανέπτυξαν οι κ.κ.: Αθανάσιος Κρητικός, επ. Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Νικόλαος Κατηφόρης, Επίκουρος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Ιάκωβος Απέργης, Ειρηνοδίκης Πειραιά.
Τη συζήτηση συντόνισε η δικηγόρος Παναγιώτα Μπουρλετίδου, μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Σταματογιάννης, ο οποίος επισημαίνοντας τις επίμαχες διατάξεις του νέου νόμου 4336/2015, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον καινοτόμο νόμο Κατσέλη και στην σημερινή του μορφή, μετά τις εκ των υστέρων παρεμβάσεις που αλλοίωσαν τον αρχικό του χαρακτήρα, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο εισαγωγής νέας γενιάς κόκκινων δανείων και το μεγάλο ζητούμενο, οι αλλαγές στο νόμο να προστατεύσουν αυτούς που πράγματι έχουν ανάγκη.
Στη συνέχεια παρουσίασε τους τρεις ομιλητές και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την αθρόα προσέλευσή τους, που ενθαρρύνει την προσήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά στην κατεύθυνση της άμεσης επιστημονικής ενημέρωσης των μελών του και του ευρύτερου νομικού κόσμου για τις όποιες αλλαγές και τροποποιήσεις σε κάθε τομέα δικαίου.