Β.Κορκίδης: Στηρίζουμε τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου

korkidis vassilis 4

Με επιστολή του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης χαιρετίζει την έναρξη της λειτουργίας των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου στην πόλη του Πειραιά (Open Mall Piraeus) και της Θεσσαλονίκης (Thess Mall) που σηματοδοτούνται από τα επίσημα εγκαίνια, την Παρασκευή 18 και την ερχόμενη Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με το κείμενο της επιστολής «η λειτουργία των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου (ΑΚΕ) πιστεύουμε ειλικρινά στην ΕΣΕΕ, ότι θα αποφέρει εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα, τόσο στον τομέα της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δοκιμάζονται σκληρά στην παρούσα συγκυρία, όσο και στην αναβάθμιση της παραδοσιακής αγοράς, προκειμένου αυτή να αναδειχθεί σε προτιμητέο τόπο αγορών, ψυχαγωγίας και δημιουργικής απασχόλησης για όλους τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες των πόλεων.
Ευχόμαστε πραγματικά τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου να επιτύχουν πλήρως τους στόχους τους και να αποτελέσουν υπόδειγμα για όλες τις μελλοντικές ανάλογες πρωτοβουλίες στον τομέα της στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και των τοπικών αγορών.
Η Ε.Σ.Ε.Ε. δηλώνει την στήριξή της σε όλες τις σχετικές προσπάθειες και τη διαθεσιμότητά της να προστρέξει σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, ενώ ήδη ενημερώνει και το διαδίδει στις Ευρωπαικές οργανώσεις που συμμετέχει.
Είναι πολύ ευχάριστο που οι Εμπορικοί Σύλλογοι Πειραιά και Θεσσαλονίκης εγκαινιάζουν τα ΑΚΕ, ενώ επίσης ολοκληρώθηκαν στη Πάτρα και την Αλεξανδρούπολη. Αντίθετα, είναι δυσάρεστο που οι εμπορικοί σύλλογοι της Αθήνας και της Λάρισας, δυστυχώς, τελικά δεν τα κατάφεραν και στέρησαν ένα σημαντικό ποσό από τις υπόλοιπες τέσσερις πόλεις.
Όλοι πάντως, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε δύο Γενικούς Γραμματείς Εμπορίου, τον Σ. Κομνηνό, που πίστεψε στην ιδέα της πρότασης μας και ξεκίνησε τη προσπάθεια, αλλά και τον Α. Παπαδεράκη που με τις παρεμβάσεις του, ολοκλήρωσε την διαδικασία.
Λυπάμαι που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών μου στο εξωτερικό, δεν μπόρεσα να παρευρεθώ στα εγκαίνια του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Πειραιά και Θεσσαλονίκης, αλλά γνωρίζοντας το μέγεθος των δυσκολιών και τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, σας συγχαίρω για την υπομονή και επιμονή σας. Έστω και απών, είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσατε να μου κάνετε για τα γενέθλια μου, αφού ολοκληρώσαμε με επιτυχία ένα πιλοτικό πρόγραμμα και ξεκινάμε μια γενικευμένη πρακτική, την οποία ενδιαφέρονται να εφαρμόσουν σύμφωνα με το δικό μας ελληνικό πρότυπο, 17 Ευρωπαϊκές χώρες.
Πάντα επιτυχίες, καλές δουλειές και καλές γιορτές»!

eep logo