Σήμερα "κληρώνει" για τον Αστέρα!

asteras vouliagmenis

Σήμερα έχει προγραμματιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπογραφεί η αναθεωρημένη συμφωνία για την παραχώρηση του Αστέρα Βουλιαγμένης στο αραβικών συμφερόντων Jermyn Real Estate Fund IV μεταξύ του τελευταίου, του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής Τράπεζας.
Ουσιαστικά, η νέα αυτή συμφωνία, με την οποία το αρχικά συμφωνηθέν τίμημα ύψους 400 εκατ. ευρώ παραμένει αμετάβλητο, είναι συμβατή με τις επιταγές του ΣτΕ το οποίο έκρινε τον περασμένο Μάρτιο ως μη νόμιμο το προεδρικό διάταγμα για την ανάπλαση της έκτασης. Ωστόσο, θα "δοκιμαστεί" όταν ολοκληρωθεί η εξέτασή του από το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο το οποίο και θα αποφασίσει για τη νομιμότητά του αναθεωρημένου ΕΣΧΑΔΑ.
Μεταξύ άλλων η νέα συμφωνία προβλέπει την υλοποίηση 13 μεζονέτων με συνολική επιφάνεια 15.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ υπερ-αισιόδοξες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ολοκλήρωση των εργασιών ανακατασκευής του συγκροτήματος μέχρι την έναρξη της θερινής σεζόν του 2016.

Τι περιλαμβάνει η προς αξιοποίηση έκταση
Η προς αξιοποίηση έκταση καλύπτει σημαντικό τμήμα της χερσονήσου Μικρό Καβούρι στη Βουλιαγμένη και περιλαμβάνει τρεις ξενοδοχειακές μονάδες, δύο ιδιωτικές παραλίες και μία μαρίνα.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για το Arion Resort & Spa που διαθέτει 123 κλίνες, 58 μπανγκαλόους, εστιατόρια, καταστήματα, υπαίθρια πισίνα και συνεδριακό κέντρο. Και το Westin Hotel Athens που αποτελείται από 162 κλίνες, αίθουσα γυμναστηρίου, εστιατόρια και μπαρ, καταστήματα και συνεδριακό χώρο.

Η έκταση περιλαμβάνει όμορο ακίνητο του ΕΟΤ. Σε αυτό βρίσκεται το πρώην ξενοδοχειακό συγκρότημα "Αφροδίτη" που εκτείνεται σε συνολική επιφάνεια περίπου 20,1 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει αναξιοποίητη έκταση. Το "Αφροδίτη" είναι σήμερα κλειστό, με την ανακαίνισή του να υπάρχει στο "πακέτο" αξιοποίησης του συγκροτήματος. Οι προδιαγραφές αξιοποίησής του προβλέπουν τη δημιουργία 148 δωματίων, όπως και την μετατροπή ορισμένων από τις κλίνες σε πολυτελείς σουίτες. Η παραλία του Αστέρα καταλαμβάνει 1.600 μέτρα ακτογραμμής, ενώ η παραλία που ανήκει στον ΕΟΤ εκτείνεται σε 2.100 μέτρα ακτογραμμής.
Όσον αφορά τη μαρίνα, θα παραχωρηθεί για 40 χρόνια στον επενδυτή.

capital.gr

eep logo