Ξανά στον "αέρα" η πώληση του ΟΛΠ

olp ktirio dioikhsis

Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, με αποχή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, για σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει νέα σύμβαση παραχώρησης με το δημόσιο, τορπιλίζει τις διαπραγματεύσεις με την κινεζική Cosco.

Τη σύσταση επιτροπής η οποία θα εξετάσει το προσχέδιο μιας νέας σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του ΟΛΠ ΟΛΠ -0,07% και του ελληνικού δημοσίου αποφάσισε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση από την οποία απείχε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Κούβαρης. Ο κ. Κούβαρης συμμετείχε στη συνεδρίαση, χωρίς να ψηφίσει.

Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου στην ουσία τορπιλίζει τη διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ ΟΛΠ -0,07% την ίδια στιγμή που το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) βρίσκεται σε καθημερινές διαπραγματεύσεις με την κινεζική Cosco για την βελτίωση του τιμήματος που προσέφερε στο διαγωνισμό. Το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού που συνεδρίασε (σε συνέχεια όσων είχαν συμβεί στις αρχές της εβδομάδας) δεν έλαβε υπόψη την αρνητική άποψη που εξέφρασε ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ το οποίο κατέχει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών. Θεώρησε, δηλαδή, πως δεν είχαν ακολουθηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες κατά τη σύνταξη της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του ΟΛΠ ΟΛΠ -0,07% και του ελληνικού δημοσίου στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης.

Οσοι παρακολουθούν την υπόθεση υποστηρίζουν πως η σημερινή απόφαση, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με τους Κινέζους, εμποδίζει την προσπάθεια επίτευξης καλύτερου τιμήματος. Οι ίδιοι, πάντως, ευελπιστούν πως θα προχωρήσει η διαδικασία καθώς πρόκειται για "παράλληλη υπόθεση" που θεωρούν πως δεν θα πτοήσει τους Κινέζους. Όμως, ακόμα και ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας είχε εμφανιστεί επιφυλακτικός για την τύχη του διαγωνισμού εξαιτίας της ύπαρξης ενός και μοναδικού ενδιαφερόμενου.

Ενώ στον Πειραιά διαρρέουν πως "τώρα αρχίζει η διαπραγμάτευση", το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ συνεδριάζει την προσεχή Τετάρτη στις 6 το απόγευμα προκειμένου να εξετάσει τη βελτιωμένη προσφορά που ζήτησε από την κινεζική Cosco. Η τελευταία κατέθεσε και τη μοναδική δεσμευτική προσφορά για πλειοψηφικό πακέτο του ΟΛΠ ΟΛΠ -0,07%.

euro2day.gr

eep logo