Χειμερινά Περιπατητικά Μονοπάτια ΙΙΙ, Ήπειρος, Ελλάδα, Αλβανία, ένας κόσμος


Η επέκεινα χώρα σε νέες δραστηριότητες...

Η επέκεινα χώρα, προσκαλεί στην 5ήμερη δραστηριότητα «Χειμερινά Περιπατητικά Μονοπάτια IIΙ, Ήπειρος, Ελλάδα, Αλβανία, ένας κόσμος», με περιήγηση σε πολιτιστικά μνημεία του Ζαγορίου, της επέκεινα χώρα, σε παλιά πέτρινα γεφύρια και παραδοσιακά χωριά, γαστρονομικές απολαύσεις και μοναδικά μονοπάτια, στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου, από την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου μέχρι την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023.

Η δραστηριότητα προάγει την εθνική περισυλλογή και το ευρύ πνεύμα, την πεζοπορία και τη μάθηση (walking & talking), την αγάπη για τη φύση, την ελευθερία, τον πολιτισμό, την ευεξία, την ειρηνική συμβίωση, την κοινωνία πολιτών και την κοινωνική δικτύωση.
Ο χειμώνας στο βουνό, στην επέκεινα χώρα, είναι το ιδανικό πεδίο άσκησης, για το σώμα και το νου.

Δεν μετράει πόσες φορές θα πέσει κάποιος αλλά πόσες φορές θα σηκωθεί και κυρίως πόσο αποφασισμένος θα είναι να μείνει όρθιος. Τερματίζουν με επιτυχία όχι εκείνοι που δεν αποτυγχάνουν ποτέ, αλλά εκείνοι που δεν παραιτούνται ποτέ από την προσπάθεια, στον δικό τους δρόμο. Αυτό που μετράει είναι το βίωμα του φαραγγιού, οι στιγμές δημιουργικής μοναξιάς και συλλογικής δημιουργίας, επέκεινα σκέψης και περίσκεψης, γενναιόδωρης και μεγάθυμης διάθεσης που σου δημιουργείται, η ανακάλυψη της προέλευσης, της βιοποικιλότητας, της τροφοσυλλογής, της επιβίωσης, της αλληλεξάρτησης, της αυτογνωσίας και της καταλλαγής. Η φύση εξυψώνει τον νου χωρίς να τον αναιρεί, ελευθερία και συναγωνισμός των στοιχείων της φύσης με μέτρο και σε αρμονία, με αργάδα αλλά και με εγρήγορση κάθε λογής, τα γκιζερήματα. Ανεβαίνουμε στις κορυφἐς όχι για να μας βλέπει ο κόσμος, αλλά για να τον βλέπουμε εμείς.
Think more try more live more.

Όλες οι λεπτομέρειες, θεματικές και ομιλητές, πρόγραμμα δραστηριότητας, εδώ

 

eep logo