HELMEPA: Εκστρατεία Ενημέρωσης στη Χίο

thalassio perivallon

Στη Χίο μεταφέρεται από 22 Φεβρουαρίου έως 8 Μαρτίου 2016, η «Εκστρατεία Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες» που υλοποιεί η HELMEPA σε 14 περιοχές της Ελλάδος, την τριετία 2014-2017, με την υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος Lloyd’s Register Foundation* (LRF).

Οι δράσεις της Εκστρατείας θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» - Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης ενώ τελούν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η περιβαλλοντική Έκθεση της Εκστρατείας θα φιλοξενηθεί την περίοδο αυτή στο Εκθεσιακό Κέντρο «Γεώργιος Καλουτάς» και με τη συνεργασία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, η HELMEPA θα μεταφέρει στην Έκθεση, με δαπάνες της Εκστρατείας, 1.200 μαθητές του νησιού.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00. Η Έκθεση θα λειτουργεί για τα σχολεία τις καθημερινές 09.00-13.00 ενώ θα παραμένει ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 15.00.

Στο πλαίσιο της Εκστρατείας, προγραμματίζονται και άλλες δράσεις, όπως Ενημερωτικό Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς με θέμα «Θάλασσα και Άνθρωπος: Διασφαλίζοντας ένα Βιώσιμο Μέλλον» την Τετάρτη 2 Μαρτίου στο Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» και διεξαγωγή έρευνας για την περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών.

 

eep logo