ΣΥΡΙΖΑ κατά ... κυβέρνησης για την "συμμαχία" ΜΑΤ-ΧΑ στον Πειραιά

mat xa

«Η στάση των αστυνομικών παραπέμπει σε προηγούμενες περιόδους αγαστής συνεργασίας μεταξύ ΜΑΤ και Χρυσής Αυγής» σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ βάζει στο στόχαστρο τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ζητώντας με επιτακτικό ύφος από την ηγεσία του υπουργείου να διερευνήσει την στάση των αστυνομικών δυνάμεων των ΜΑΤ κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίς το απόγευμα στον Πειραιά μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και ομάδων αντιφασιστικών οργανώσεων.

Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει ότι «τα τάγματα εφόδου της ΧΑ, με επικεφαλής τον υπόδικο Η. Κασιδιάρη έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, προκαλώντας βιαιοπραγίες εναντίον πολιτών και δημοσιογράφων». Και αφού αφήνει υπόνοιες για «αγαστή συνεργασία μεταξύ ΜΑΤ και ΧΑ» απευθύνεται στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, καλώντας την να... εκδημοκρατίσει τα σώματα ασφαλείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Σήμερα, τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης της ΧΑ, με επικεφαλής τον υπόδικο Η. Κασιδιάρη, έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, όχι μακρυά από τον τόπο δολοφονίας του Π. Φύσσα. Οι βιαιοπραγίες εναντίον πολιτών, δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων αποκαλύπτουν, για άλλη μια φορά, το πραγματικό πρόσωπο της εγκληματικής οργάνωσης. Η καταδίκη τέτοιων φασιστικών ενεργειών είναι καθήκον κάθε δημοκρατικού πολίτη. Να είναι βέβαιοι οι θιασώτες του νεοναζιστικού μορφώματος ότι η Δημοκρατία δεν τους φοβάται.

Επειδή η στάση των παριστάμενων αστυνομικών δυνάμεων παραπέμπει σε προηγούμενες περιόδους αγαστής συνεργασίας μεταξύ ΜΑΤ και ΧΑ, αναμένουμε διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος και πειστικές απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Καμία στάση ανοχής δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή. Ο εκδημοκρατισμός των σωμάτων ασφαλείας αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα».

protothema.gr

eep logo