48ωρη απεργία σε Μετρό-τραμ-ΗΣΑΠ Σάββατο και Κυριακή

metro station

Την Κυριακή απεργούν και τα λεωφορεία

Έντονες διεργασίες ανάμεσα στα σωματεία των εργαζομένων προκειμένου να προχωρήσουν τελικά με ενιαία στάση σε απεργίες εναντίον του πολυνομοσχεδίου το κρίσιμο Σαββατοκύριακο που ακολουθεί. Απεργία 48ωρη για το Σάββατο και την Κυριακή αποφάσισαν αρχικά οι εργαζόμενοι σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, όμως υπάρχουν φωνές που πιέζουν για κοινή γραμμή και από τα σωματεία των υπόλοιπων μέσων μαζικής μεταφοράς.

Αρκετοί είναι όμως εκείνοι και στον χώρο των μέσων σταθερής τροχιάς που προτιμούν να προχωρήσουν μόνο σε 24ωρη απεργία την Κυριακή.

Τώρα, το απόγευμα της Παρασκευής, συνεδριάζουν τα σωματεία της ΟΣΥ, όπου σύμφωνα με πληροφορίες και οι οδηγοί των λεωφορείων προσανατολίζονται σε 48ωρη. Επίσης, 24ωρη απεργία, από τις 6.00 το πρωί της Κυριακής έως τις 6.00 το πρωί της Δευτέρας, έχουν αποφασίσει οι τεχνικοί και εργαζόμενοι ΟΑΣΑ-ΟΣΥ κατά του αντιεργατικού πολυνομοσχεδίου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους, «που κατατίθεται άρον-άρον προς ψήφιση στη Βουλή».

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο και στη μεταβίβαση των ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ στο νέο υπερταμείο κατά την έναρξη λειτουργίας της υπό σύσταση Εταιρείας Δημόσιων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ), στην οποία θα μεταβιβαστεί σε επόμενο διάστημα και η Αττικό Μετρό ΑΕ.

tovima.gr

eep logo