Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στο Μόναχο

1 monaxo pyrovolismoi

Οκτώ επιβεβαιωμένοι νεκροί και δεκάδες τραυματίες - Τρεις οι δράστες, διαφεύγουν τη σύλληψη - Η αστυνομία υποψιάζεται τρομοκρατικό χτύπημα

«Συναγερμός» έχει σημάνει στο Μόναχο έπειτα από αναφορές για πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο. 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες λέγεται πως το εμπορικό κέντρο OEZ -Olympia-Einkaufszentrum εκκενώθηκε καθώς ένοπλος άνοιξε πυρ.

Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 15 νεκρούς και τραυματίες, αλλά η πληροφορία δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί. Οι πρώτες εικόνες από το σημείο αποτυπώνουν τις στιγμές πανικού, καθώς άνθρωποι καταγράφονται να τρέχουν μακριά από το κτίριο που λέγεται ότι βρίσκεται ακόμα ο ένοπλος.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και άνδρες της αντιτρομοκρατικής, αποκλείστηκε η ευρύτερη περιοχή, διακόπηκαν σιδηροδρομικές συνδέσεις και τα δρομολόγια μέσων μεταφοράς ενώ η γύρω περιοχή έχει αποκλειστεί.

Όλα αυτά, έπειτα από την επίθεση που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα όταν τζιχαντιστής μαχαίρωσε τέσσερις επιβάτες σε τρένο στη Γερμανία.

Η αστυνομία του Μονάχου στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter επιβεβαίωσε πως σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο εμπορικό κέντρο OEZ, καλώντας τους πολίτες να αποφύγουν το σημείο και να μείνουν στα σπίτια τους.

protothema.gr

eep logo