Λέσχη Ανάγνωσης στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

1 vivliothiki laskaridi

Οκτώβριος 2016 – Μάιος 2017

Η ανάγνωση είναι μια μοναχική δραστηριότητα. Όμως η αγάπη για τα βιβλία και το διάβασμα φέρνει κοντά τους αναγνώστες, διαπερνώντας στεγανά ηλικιών, επαγγελματικές κατευθύνσεις, προτιμήσεις, επιλογές.

Επειδή το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» και η Βιβλιοθήκη «Καίτη Λασκαρίδη» στοχεύουν πάντα στην καλύτερη τροφοδότηση και αναζωογόνηση των αναγνωστών, ανανεώνουν τη Λέσχη Ανάγνωσης ενηλίκων και προσκαλούν παλιούς και νέους φίλους να ζήσουν τη συλλογική εμπειρία της λογοτεχνίας: συζητάμε, διαφωνούμε, προτείνουμε, ανταλλάσσουμε ιδέες, γνωρίζουμε από κοντά τους συγγραφείς και συνομιλούμε απευθείας μαζί τους για το έργο τους.

Με έμφαση στην τελευταία λέξη της ελληνικής λογοτεχνικής παραγωγής, σε σταθερή επικοινωνία με αγαπημένες μορφές τους παρελθόντος, ανακαλύπτουμε άγνωστα αριστουργήματα, πρωτότυπες θεματικές οι οποίες αφυπνίζουν και προβληματίζουν, αναστοχαζόμαστε το κλασικό και πιάνουμε τον σύγχρονο παλμό μέσα από τη ματιά νέων και βραβευμένων δημιουργών. Τις συναντήσεις συντονίζει η Μαρία Παπαγεωργίου, Διευθύντρια του βιβλιοπωλείου «Επί Λέξει».

Οι συναντήσεις της Λέσχης είναι δίωρες (17.30 – 19.30) και πραγματοποιούνται δύο φορές τον μήνα, ημέρα Τετάρτη, στο «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη», Πραξιτέλους 169 και Μπουμπουλίνας στον Πειραιά. Το κόστος συνδρομής είναι 50 ευρώ ετησίως, με δυνατότητα μειωμένης συνδρομής για φοιτητές και ανέργους. Η συμμετοχή θεωρείται έγκυρη με την καταβολή της συνδρομής στην εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016.

Το τμήμα δε θα λειτουργήσει με περισσότερα από 35 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα προηγηθεί ενημερωτική συνάντηση γνωριμίας, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 17.30. Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 28 Σεπτεμβρίου 2016.

Πληροφορίες:
Γραμματεία του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη»
Ώρες λειτουργίας: 9.00 – 17.00
Διεύθυνση: Πραξιτέλους 169 & Μπουμπουλίνας, 185 35 Πειραιάς
Τηλ.: 210 4297540-1 -2, Fax: 210 4296024, E-mail: info@laskaridou.gr

eep logo