HELMEPA: Παρουσίαση για τις τελευταίες εξελίξεις στη ναυτιλία

1 helmepa presentation

Με τίτλο “Latest Issues Affecting Shipping”, ο κ. Joe Angelo, Deputy Managing Director της INTERTANKO και Επίτιμο Μέλος της ΗELMEPA, παρουσίασε σε Μέλη της Ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας την ισχύουσα νομοθεσία του IMO και την εξέλιξη της σε θέματα όπως διαχείριση θαλάσσιου έρματος, ατμοσφαιρικές εκπομπές, ποιότητα και διαθεσιμότητα καυσίμων, διαχείριση ασφάλειας διαδικτύου (cyber risk management) και ηλεκτρονική πλοήγηση (e-navigation).
Επίσης, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα εργασιών που ο IMO ακολουθεί για την επίτευξη αποφασισμένων στόχων.

Η εκδήλωση έγινε την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016, στο Ξενοδοχείο Metropolitan στην οποία πήραν μέρος, εκτός από Μέλη του Δ.Σ., o Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ, εκπρόσωποι του Γενικού Γραμματέα του ΥΝΑ, του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού, του ΝΕΕ, το Προεδρείο της ΠΕΠΕΝ, Αξιωματικοί της Ελληνικής Ακτοφυλακής, εκπρόσωποι ενώσεων, οργανισμών, εταιρειών Μελών της HELMEPA καθώς και του ναυτιλιακού Τύπου.

Τον κ. Angelo υποδέχτηκε και παρουσίασε στους παρισταμένους ο Δρ. Γ. Γράτσος, Πρόεδρος της HELMEPA ενώ ο Γενικός Διευθυντής, Δ. Μητσάτσος αναφέρθηκε στην μακρόχρονη συνεργασία του με τον κ. Angelo από το 1984 μέχρι σήμερα.

Οι ερωτήσεις πάνω στα θέματα που παρουσιάστηκαν καθώς και η συζήτηση σε συνδυασμό με τις απαντήσεις του κ. Angelo ανέδειξαν τομείς που απασχολούν σήμερα τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

eep logo

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ