Καταβολή προνοιακών επιδομάτων

1 analipsh atm

Από το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Από χθες το βράδυ έχουν πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων των προνοιακών επιδομάτων των κατοίκων του Μοσχάτου και του Ταύρου και σήμερα διανέμονται μέσω ΕΛΤΑ τα επιδόματα σε όσους έχουν επιλέξει να πληρωθούν μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
H καταβολή των προνοιακών επιδομάτων των δικαιούχων στο Μοσχάτο και στον Ταύρο διεξάγεται συνολικά πλέον από το Δήμο, υλοποιώντας η Κοινωνική μας Υπηρεσία την αρμοδιότητα αυτή. Ήδη όπως είναι γνωστό εδώ και μήνες με απόφαση Δημάρχου έχει συγκροτηθεί γραφείο που ασχολείται με την εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας σε ό,τι αφορά την υποβολή αιτήσεων-δικαιολογητικών για τη λήψη των προνοιακών επιδομάτων. Αρχικά η αρμοδιότητα αφορούσε τους νέους δικαιούχους έτους 2016, ενώ οι δικαιούχοι παλαιότερων ετών πληρώνονταν από την Πρόνοια του Δήμου Καλλιθέας. Μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, η πληρωμή του διμήνου Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε κανονικά και με επιτυχία από το Δήμο μας για το σύνολο των δικαιούχων.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Η κοινωνική μας Υπηρεσία ανταποκρίθηκε με επάρκεια στη νέα αρμοδιότητα που ανέλαβε ο Δήμος, σχετικά με την υποχρέωση μας για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων του συνόλου των δικαιούχων στο Μοσχάτο και στον Ταύρο. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι δεν μας διατέθηκε εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο ασχολείται αρκετά χρόνια στους Μητροπολιτικούς Δήμους που είχαν την αρμοδιότητα και προερχόταν από τις Διευθύνσεις Πρόνοιας των π. Νομαρχιών και μετέπειτα Περιφερειακών Ενοτήτων έχοντας τη σχετική εμπειρία. Ευχαριστώ τους εργαζόμενους του Δήμου μας στην Κοινωνική και Οικονομική Υπηρεσία για την ανταπόκρισή τους. Η προσπάθειά μας αυτή στοχεύει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας που δικαιούνται την λήψη προνοιακού επιδόματος».

eep logo