«Ανοιχτές πόρτες» στο Μουσείο Οίνου ΕΟΣΣ

mouseio oinou samos

Και σεμινάριο γευσιγνωσίας το πρωί του Σαββάτου 27 Μαΐου

 

Μια μοναδική γευσιγνωστική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι λάτρεις του κρασιού καθώς ο ΕΟΣ Σάμου συμμετέχει στην πανελλήνια εκδήλωση «Ανοιχτές Πόρτες», η οποία διοργανώνεται συλλογικά από τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών και τα επισκέψιμα οινοποιεία.
Οι «Ανοιχτές Πόρτες» αποτελούν μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού.

Στόχος της φετινής συμμετοχής του ΕΟΣ Σάμου στον θεσμό «Ανοιχτές Πόρτες», αποτελεί η διοργάνωση μιας εκπαιδευτικής δραστηριότητας με επίκεντρο το κρασί:
Το Σάββατο 27 Μαΐου από τις 11:00 το πρωί έως τις 13:00, οι λάτρεις του κρασιού, οι επαγγελματίες του χώρου εστίασης και ψυχαγωγίας αλλά και όσοι θα ήθελαν να ενημερωθούν σχετικά με τους οίνους του ΕΟΣ Σάμου, τις διαδικασίες παραγωγής και οινοποίησης, τη θερμοκρασία που απαιτείται για την βελτιστοποίηση της γευστικής δοκιμής καθώς και τους καλύτερους συνδυασμούς με τις εκάστοτε γαστρονομικές επιλογές μπορούν να παρακολουθήσουν ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ένα εξειδικευμένο σεμινάριο γευσιγνωσίας με εισηγήτρια την Οινολόγο του ΕΟΣ Σάμου κ. Ευαγγελία Αργυρού.

Για τη συμμετοχή μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 22730.87510 (εσωτ. 539) ως και τις 22Μαΐου 2017 ή να στείλετε emailμε το ονοματεπώνυμο, την ιδιότητα καθώς και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, στο marketing.samoswine@gmail.com
Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν παράλληλα να ξεναγηθούν στο χώρο του Μουσείου Οίνου, να γνωρίσουν την μακραίωνη ιστορική διαδρομή, να μυηθούν στην ιδιαίτερη ταυτότητα της ποικιλίας του μοσχάτου, να διαπιστώσουν πόσο συνδέεται η τοπική κοινωνία με τον αμπελώνα σε αναβαθμίδες, να μάθουν σχετικά με το γεωφυσικό ανάγλυφο αλλά και τον ιδιαίτερο τρόπο οινοποίησης –παράγοντες που συντελούν αποφασιστικά στην παραγωγή του παγκοσμίως γνωστού και πολυβραβευμένου σαμιώτικου κρασιού.

eep logo