Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0: Του στέρησε το πρωτάθλημα για το γόητρο!

 

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 του Παναθηναϊκού στο “Γ. Καραϊσκάκης” για την 9η αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League και ουσιαστικά στέρησε τον τίτλο απ’ τους “πράσινους”, καθώς η πρωτοπόρος πλέον ΑΕΚ μετά τη νίκη επί του Άρη (1-2) είναι το απόλυτο φαβορί, καθώς την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχτεί τον Βόλο στην “OPAP Arena”. Σκόρερ ο Ρέαμπτσιουκ στο 68′. Δοκάρια είχαν ο Εμβιλά στο 51′ και ο Μπερνάρ στο 57′. Στις καθυστερήσεις ο Ραμόν αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, καθώς πάτησε τον Σάρλια.

Κακή εικόνα του Παναθηναϊκού, πρωταγωνιστής στο χορτάρι ο Χουάνγκ
Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων του ματς και ήταν παθητικός στο πρώτο ημίχρονο. Στο 12′ ο Μπακαμπού έκλεψε στον χώρο του κέντρου και έκανε την κούρσα, πάσαρε σε σωστό χρόνο στον Φορτούνη, ο οποίος έστρωσε έξυπνα στον άξονα για τον Χουάνγκ, ο οποίος δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ! Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 17′. Ο Μπερνάρ ελίχθηκε από δεξιά και απέφυγε τον Ρεάμπτσιουκ, αλλά το σουτ δεν ανησύχησε τον Τζολάκη που μπλόκαρε σταθερά. Στο ημίωρο ο Ολυμπιακός είχε ακόμα μια ευκαιρία με τον κορυφαίο του πρώτου ημιχρόνου, Χουάνγκ Ιν Μπομ. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κυκλοφορήσει ορθολογικά την μπάλα έξω απ’ την περιοχή του Παναθηναϊκού παρά την πολυπρόσωπη άμυνα των “πράσινων”. Ο Χουάνγκ δοκίμασε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Μπρινιόλι. Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ήρθε απ’ τον Σεντρίκ Μπακαμπού. Στο 45′ Ο Ολυμπιακός έτρεξε στην κόντρα με τον Μπακαμπού, η μπάλα κατέληξε στον Χουάνγκ, ο οποίος έκανε προσποιήσεις εκτός περιοχής και σούταρε δυνατά. Ο Μπρινιόλι μπλόκαρε σταθερά.


Γκολ ο Ρέαμπτσιουκ, δοκάρια με Εμβιλά και Μπερνάρ!
Στο δεύτερο ημίχορνο ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τους περισσότερους χώρους που βρήκε και έφτασε στο γκολ της νίκης. Ο Ελ Αραμπί αντικατέστησε τον Μπακαμπού, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα μετά από σύγκρουση στο πρώτο μέρος με τον Χουάνγκ. Στο 48′ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Φορτούνης μοίρασε αριστερά στον Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος σούταρε δυνατά, αλλά άστοχα! Στο 51′ ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ με το δοκάρι του Εμβιλά. Ο Φορτούνης συνεργάστηκε εξαίσια με τον Εμβιλά, ο Γάλλος έπαιξε το “1-2” με τον Ελ Αραμπί και σούταρε έξω απ’ την περιοχή. Η μπάλα κατέληξε στη βάση του αριστερού δοκαριού του Μπρινιόλι! Στο 57′ ο Παλάσιος πάσαρε από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Σπόραρ, ο Ντόη τον μάρκαρε και ο Σλοβένος βρέθηκε στο έδαφος. “Παίζετε” έδειξε ο Μπριχ. Στο 63′ ο Βρουσάι πήρε τη θέση του Μπιέλ. Μαντσίνι και Ιωαννίδης ήταν τα νέα πρόσωπα για τον Γιοβάνοβιτς στο 66′ αντί Παλάσιος και Σπόραρ. Στο 68΄ο Ολυμπιακός μπήκε μπροστά στο σκορ! Ο Φορτούνης απ’ τον άξονα μοίρασε δεξιά για τον Ροντινέι, ο Βραζιλιάνος με παράλληλη μπαλιά βρήκε τον Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος σκόραρε με πλασέ για το 1-0! Ο Παναθηναϊκός έψαξε την ισοφάριση και είχε δοκάρι στο 72′. Η μπάλα βρέθηκε στην περιοχή και στα πόδια του Μπερνάρ, ο Βραζιλιάνος απέφυγε τον Σωκράτη και σούταρε. Κλεινχεισλερ και Κώτσιρας μπήκαν στο ματς στο 73′, αντί των Σάντσεθ και Πέρεθ. Η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Τζολάκη και στη συνέχεια η άμυνα του Ολυμπιακού απομάκρυνε! Στο 76′ ο Κασάμι και ο Ραμόν πέρασαν στις θέσεις των Φορτούνη και Χουάνγκ. Στο 77′ ο Ροντινέι έκανε την μπαλιά παράλληλα από δεξιά, ο Βρουσάι έπιασε τακουνάκι στην κίνηση, αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε! Ο Ραμόν στο φινάλε είδε την κόκκινη κάρτα του Μπριχ, καθώς πάτησε εκτός φάσης τον Σάρλια. Στο 90+5′ ο Κλέινχέισλερ απέφυγε από αριστερά τον Ροντινέι στην περιοχή και πλάσαρε στην απέναντι γωνία του Τζολάκη, η μπάλα πέρασε άουτ! Ήταν η τελευταία αξιόλογη στιγμή στο ματς με τον Μπριχ να σφυρίζει για τελευταία φορά μετά από λίγα δευτερόλεπτα, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη γοήτρου απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Σαμασέκου, Χουάνγκ (75’ Κασάμι), Μπιέλ (63’ Βρουσάι), Φορτούνης (75’ Ραμόν), Μπακαμπού (46’ Ελ Αραμπί)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Σάντσες (72’ Κώτσιρας), Σάρλια, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (78’ Πούχατς), Κουρμπέλης, Τσέριν, Ρούμπεν Πέρεθ (72’ Κλεϊχέινσλερ), Μπερνάρ, Παλάσιος (66’ Μαντσίνι), Σπόραρ (66’ Ιωαννίδης).

(novasports.gr)