Το «Αγιονόρος» τι θα πει;

sakellaropoulou black

Σχόλιο του Νότη Ανανιάδη

Είναι πολλές οι ενστάσεις που κατατίθενται για την υποψήφια (και πλέον σίγουρη) νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Μια εξ αυτών είναι ότι δεν είναι πολιτικός, δεν ξέρει πρόσωπα και πράγματα στην Ευρώπη και στη διεθνή πολιτική σκηνή κι ως εκ τούτου, αν χρειαστεί, δεν θα μπορέσει να σηκώσει το τηλέφωνο και να πάρει την Μέρκελ.

Μια άλλη είναι ότι μια χειρίστηκε έτσι, μια χειρίστηκε αλλιώς – διάφορες δικαστικές υποθέσεις – λες και δεν είναι η δικανική απόφαση του κάθε δικαστή αυτή που είναι καθοριστική για την τελική του θέση. Άλλοι θυμούνται την πολιτική της καταγωγή. Και άλλοι το θεωρούν πλεονέκτημα, ενώ άλλοι μειονέκτημα.

Λίγοι θυμούνται όμως ότι η Πρόεδρος (δεδομένη η επανεκλογή της) είναι μια γυναίκα. «Σαν και μας». Η πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας δε δίσταζε να αναρτά φωτογραφίες στην προσωπική της σελίδα (που ευλόγως κατέβασε) με την ίδια να χαϊδεύει γατάκια ή σχόλια που να περιγράφει τη μαγεία του Αυγουστιάτικου φεγγαριού.
Το οποίο, τελικά, ελάχιστη σημασία έχει, αν το δει κανείς ή καμιά όπως η κυρία Σακελλαροπούλου από το Αγιονόρος ή τον Μόλυβο…

eep logo

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ