Αυτογκόλ!

mpala skia

Σχόλιο του Νότη Ανανιάδη

Ο κανόνας είναι σαφής. Αν ένας παίκτης ακουμπήσει τη μπάλα με το χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή της ομάδας του, τότε είναι πέναλτι. Και φυσικά δεν διανοείται κανείς να αλλάξει τον κανόνα, ενώ το παιχνίδι βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτό που κάνει η κυβέρνηση με τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, είναι ακριβώς η αλλαγή του κανόνα, ενώ το πρωτάθλημα βρίσκεται σε εξέλιξη. Αποδείχθηκε ότι ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη; Αν ναι, η ποινή είναι υποβιβασμός και των δυο. Το να έρχεται η κυβέρνηση και να αλλάζει τον νόμο και μάλιστα αναδρομικά, την κάνει να φλερτάρει με το αυτογκόλ! Και δείχνει ικανή να το πετύχει στην πρώτη μεγάλη κρίση που αντιμετωπίζει στην θητεία της.

Διαγράφει έναν ευρωβουλευτή της, τον Ζαγοράκη και κάνει ακριβώς αυτό που ζήτησε ο ίδιος ο Ζαγοράκης: Να ην υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ. Αποφασίζει αντί του υποβιβασμού, να του αφαιρεθούν βαθμοί. Και καταφέρνει να δυσανασχετούν μαζί της οι πάντες. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, γιατί την γλυτώνει και δεν υποβιβάζεται ο ΠΑΟΚ. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, γιατί αν του αφαιρεθούν βαθμοί, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το πρωτάθλημα θα το πάρει ο Ολυμπιακός. Οι φίλαθλοι της ιστορικότερης ομάδας της χώρας, ιδρυθείσης το 1890 στη Σμύρνη, του Πανιώνιου, γιατί ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς και μάλλον υποβιβάζεται, για ένα πταίσμα μπροστά σε αυτό που κατηγορείται ο ΠΑΟΚ. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού που επίσης ξεκίνησαν με -6 βαθμούς πέρσι το πρωτάθλημα, οι φίλαθλοι της ΑΕΚ, που προ ετών έπεσε στην Τρίτη κατηγορία, απλώς λόγω χρεών.

Η κυβέρνηση λέει ότι αλλάζει τον κανονισμό για να μην διχαστεί η Ελλάδα, τώρα που βγαίνουμε από την κρίση. Και καταφέρνει να συσπειρώσει εναντίον της τους πάντες, αντιμετωπίζοντας η ίδια την πρώτη της κρίση.

eep logo