Η μεθόδευση της λήθης ΜΑΝΔΡΑ, ΜΑΡΟΥΣΙ, ΜΑΤΙ

mati kammena

*Του Θάνου Νίκου

 

Τον Μάιο του 2019 πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι περιφερειακές και οι δημοτικές εκλογές. Ήδη για την Περιφέρεια Αττικής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον η νυν Περιφερειάρχης Ρ. Δούρου, ο πρώην Περιφερειάρχης Γ. Σγουρός και ο νυν Δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης.

Όπως είναι αυτονόητο την επόμενη χρονική περίοδο θα υλοποιηθεί ένας απολογισμός των πεπραγμένων της Περιφέρειας. Τρία είναι τα κύρια στοιχεία που
• θα ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν
• θα στιγματίσουν την σύνταξη του συγκεκριμένου απολογισμού και
• θα καθορίσουν το εκλογικό αποτέλεσμα
συγκεκριμένα τα όσα συνέβησαν σε Μάνδρα, Μάτι και Μαρούσι.

Ενώ οι συγκεκριμένες περιοχές απέχουν αρκετά χιλιόμετρα μεταξύ τους, έχουν ορισμένα κοινά στοιχεία που τις χαρακτηρίζουν.

Πρώτον, οι τρεις διοικητικά ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής, με το Μαρούσι να βρίσκεται εντός του λεκανοπεδίου, ενώ το Μάτι και η Μάνδρα γειτνιάζουν με την Αθήνα.

Δεύτερον, και στις τρεις περιοχές προκλήθηκαν τεράστιες υλικές ζημιές, ενώ σε δύο από αυτές υπήρξαν πολλοί νεκροί. Συγκεκριμένα στο Μάτι κάηκαν εκατό ανθρώπινες ψυχές μόλις σε μιάμιση ώρα, ενώ στην Μάνδρα χάθηκαν είκοσι τρεις συνάνθρωποι μας σε μισή ώρα.

Τρίτον, ήταν εμφανής η παντελής έλλειψη σχεδιασμού και συνάμα αδιαφορία και ανικανότητα υλοποίησης ενός σχεδίου δράσης και διαχείρισης κρίσεων, αφού μόλις τρεις ημέρες μεσολάβησαν μεταξύ της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι και της καταστροφικής πλημμύρας στο Μαρούσι.

Τέταρτον, η Περιφερειάρχης Αττικής θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να λησμονηθούν όσα συνέβησαν σε Μάνδρα, Μαρούσι και Μάτι, ενώ ο Γ. Πατούλης, ο οποίος είχε ενεργό ρόλο αφού ήταν και εξακολουθεί να είναι Δήμαρχος του Δήμου Αμαρουσίου, λησμόνησε τα όσα έλαβαν χώρα και την παρούσα φάση ασχολείται όχι μόνο με την περιβαλλοντολογική «επίλυση» του προβλήματος της Αττικής αλλά ολόκληρου του πλανήτη, μέσω της παρουσίασης της «πρότασης» του για την επίλυση των προβλημάτων κλιματικής αλλαγής!!!

Με τη στάση και την ψήφο μας, τον Μάιο του 2019, δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην κα Ρ. Δούρου, να ηγηθεί εκ νέου της Περιφέρειας Αττικής, ούτε να περάσει η διοίκηση της Περιφέρειας στα χέρια του υποψηφίου Γ. Πατούλη, διότι συμμετείχε ενεργά στη διαμόρφωση της παρούσας κατάστασης.

Η μοναδική σοβαρή πρόταση και απάντηση στα παραπάνω προβλήματα είναι η στήριξη της υποψηφιότητας του Γιάννη Σγουρού, ο μόνος που μίλησε για «επαναφορά της κανονικότητας στην Περιφέρεια Αττικής»

* Ο Θάνος Νίκου είναι Διευθυντής Κέντρου Δια Βίου Μάθησης 2 (ΚΔΒΜ2), Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Γιάννη Σγουρό, Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, Αναπλ. Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Β΄ Πειραιά του Κινήματος Αλλαγής.

eep logo