Η Ελλάδα θα νικήσει τους «εμπρηστές των δασών», της ζωής, της υγείας και της οικονομίας μας

Δήλωση του Προέδρου ΕΒΕΠ, Βασίλη Κορκίδη

Οι καταστροφικές πυρκαγιές και οι τραγικές εξελίξεις, με την Αττική να φλέγεται ταυτόχρονα με πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας είναι επόμενο να έχουν επισκιάσει κάθε άλλο ενδιαφέρον στην αγορά. Με τον Αττικό ουρανό να έχει καλυφθεί από καπνό και αποκαΐδια που αποτρέπει τη μετακίνηση των πολιτών η αισιοδοξία στους ανθρώπους της αγοράς για αγοραστική κίνηση είναι μάλλον σουρεαλιστική.

Στο οικονομικό επιτελείο έχουν εδώ και καιρό ξεκινήσει τις σκέψεις για τις απώλειες της οικονομίας από το κόστος των μεγάλων καταστροφών, αλλά και το ύψος των οικονομικών μέτρων ανακούφισης που απαιτείται να δοθούν σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καθώς επίσης και σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αποκατάσταση των υποδομών.

Βεβαίως όλοι θα αναμένουμε τα τελικά στοιχεία για τα έσοδα του Αυγούστου, αλλά και την πορεία του ΑΕΠ, που θα δημοσιεύσει η ΕΛΣΤΑΤ στις αρχές Σεπτεμβρίου για να δούμε το μέγεθος της ζημιάς σε κάθε περιοχή της επικράτειας καθώς και σε όλους τους τομείς δραστηριότητας. Είμαι σίγουρος πως η Ελλάδα θα νικήσει τους «εγκληματίες-εμπρηστές των δασών» και θα ξεπεράσει ακόμα μια ασύμμετρη απειλή στο περιβάλλον, την ζωή, την υγεία και την οικονομία μας. Ευχαριστούμε όλους όσους δίνουν ασταμάτητα σκληρές μάχες για όλους εμάς.

 

eep logo