Χαμάς: Δεν είναι μαχητές, είναι τρομοκράτες

του Σάκη Μουμτζή*

Το Κράτος του Ισραήλ δέχτηκε μια βάρβαρη επίθεση από τους τρομοκράτες της Χαμάς που οι «προοδευτικοί» διαμορφωτές της κοινής γνώμης αποκαλούν «μαχητές». Πρόκειται για κατάλοιπα της μεταπολιτευτικής αντι-ισραηλινής υστερίας, που ευτυχώς ξεφτίζουν. Οι τρομοκράτες δε χτύπησαν στρατιωτικούς στόχους, αλλά γυναικόπαιδα. Αμάχους, των οποίων τα πτώματα περιφέρουν στους δρόμους της Γάζας και έχουν συλλάβει ομήρους για να ανταλλάξουν με άλλους τρομοκράτες που βρίσκονται στις φυλακές του Ισραήλ.

Ουδόλως με ενδιαφέρουν τα κίνητρα των τρομοκρατών της Χαμάς, καθώς και τα βαθύτερα αίτια της επίθεσης. Εκείνο που μετρά και διαμορφώνει τις συνειδήσεις μας είναι η απρόκλητη τρομοκρατική επίθεση, που με κάθε βεβαιότητα, θα αναδιαμορφώσει όλες τις πολιτικές ισορροπίες στην περιοχή. Διότι η αντίδραση του Ισραήλ θα είναι τρομερή και απολύτως δικαιολογημένη. Τουρκία και Σαουδική Αραβία θα κληθούν να πάρουν ξεκάθαρες θέσεις.

Δε θα πρέπει να λησμονούμε πως η Χαμάς έχει ως τελικό στόχο όχι απλώς την επιστροφή στα προ του 1967 σύνορα, αλλά την εξαφάνιση του Κράτους του Ισραήλ. Τον ίδιο ακριβώς στόχο είχαν και οι δύο αραβο -ισραηλινοί πόλεμοι του 1948 και του 1967. Τότε το Ισραήλ πολεμούσε για την ύπαρξή του ως κράτος. Και νίκησε σε μια μάχη του Δαβίδ με τον Γολιάθ.

Φυσικά, περιμένω από τις αριστερές ψυχούλες και τους σεσημασμένους «ναιμεναλλάδες», ευθύς ως εκδηλωθεί η επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα, να αρχίσουν ξαφνικά να πονάνε για τα αθώα θύματα, ενώ σωπαίνουν για την εικόνα των τρομοκρατών που πανηγυρίζουν περιφέροντας τις σωρούς των ισραηλινών αμάχων. Η γνωστή υποκρισία των δήθεν «φιλειρηνιστών», που εξισώνουν τον θύτη με το θύμα. Σήμερα είναι μια ευκαιρία να «εξαγνιστούν» για τις ανοησίες τους των προηγούμενων δεκαετιών.

Να υπενθυμίσω για πολλοστή φορά πως τα αρχηγεία και οι βάσεις της Χαμάς βρίσκονται δίπλα σε σχολεία και νοσοκομεία, ώστε να θέτουν διαρκώς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ μπροστά σε ηθικά διλήμματα, διλήμματα που οι ίδιοι οι ηγέτες της Χαμάς δεν έχουν. Αυτό αποδεικνύουν οι εκατοντάδες βομβιστικές επιθέσεις τους σε στάσεις λεωφορείων, σε νυκτερινά κλαμπ και σε οικισμούς κατά το παρελθόν, καθώς και η χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο ίδιο το Ισραήλ.

Η Ελλάδα, μετά από πολλές δεκαετίες ένοχης σιωπής, επιτέλους βρίσκεται σε σταθερή τροχιά δίπλα στο Ισραήλ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρωθυπουργός, απερίφραστα καταδίκασαν την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς. Δεν υπήρξαν οι γνωστοί διπλωματικοί αστερίσκοι. Αν θέλουμε να αποδείξουμε εμπράκτως αυτή την αλληλεγγύη θα πρέπει, αν μας ζητηθεί, να ανταποκριθούμε πλήρως σε αυτό που θα μας ζητηθεί. Η συνεργασία κτίζεται πάνω στην αμοιβαιότητα και επιβεβαιώνεται στην πράξη.

Με το Ισραήλ αδιαπραγμάτευτα, δίπλα στους απανταχού της γης Εβραίους.

*από το liberal.gr

eep logo