Αρκτική: Σημαντικός ο ρόλος της Βόρειας Θάλασσας στη ρωσική οικονομία!

Η Βόρεια Θάλασσα παίζει έναν αυξανόμενο ρόλο στη ρωσική οικονομία, επεσήμανε ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexander Novak. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου ο Α. Novak διέταξε η κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί «συστηματικά» τη Βόρεια Θάλασσα (NSR) στην Αρκτική.

Αναλυτικότερα, δεδομένης της περιορισμένης χωρητικότητας άλλων δρομολογίων, η NSR, ως ο συντομότερος θαλάσσιος δρόμος μεταξύ του ευρωπαϊκού, δυτικού τμήματος της Ρωσίας και της ρωσικής Άπω Ανατολής, διαδραματίζει αυξανόμενο ρόλο στη ρωσική οικονομία, όπως δήλωσε μεταξύ άλλων ο Novak σε μια κυβερνητική συνεδρίαση για την ανάπτυξη της icy shipping line. Έτσι, ο ίδιος ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να παρακολουθούν την κατάσταση του πάγου κατά μήκος της NSR χρησιμοποιώντας δορυφόρους και συνεργαζόμενοι με διεθνείς εταίρους στις αποστολές φορτίου.

Σημειώνεται επιπλέον ότι ο κύκλος εργασιών φορτίου μέσω της NSR αναμένεται να φθάσει τους 33.8 εκατομμύρια τόνους το 2022, όπως δήλωσε στη συνάντηση εκπρόσωπος της ρωσικής κρατικής Rosatom, διαχειρίστριας παγοθραυστικών με πυρηνική ενέργεια.

maritimes.gr

eep logo