Θανάσης Διαβολάκης: Υποψήφιος δήμαρχος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Λιμάνι

diavolakis antarsya

"Συνεχίζουμε, με την μάχη των δημοτικών εκλογών!"

Η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στο Λιμάνι» προχώρησε σε ένα αποφασιστικό βήμα για την οργάνωση της αυτοτελούς παρέμβασης της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, στις δημοτικές εκλογές του Μάη 2019 με την ανοικτή συνέλευση, που έγινε την Κυριακή 9 Δεκέμβρη.

Στην ανοιχτή συνέλευση πήραν μέρος αγωνιστές και αγωνίστριες από τις γειτονιές του Πειραιά, από χώρους δουλειάς και από τη νεολαία της πόλης. Αγωνιστές που πήραν μέρος, όλο το προηγούμενο διάστημα, στις μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά και των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εργαζόμενοι που αρνούνται να μετατρέψουν το ΟΧΙ σε ΝΑΙ και αναζητούν εναλλακτικές λύσεις στα αριστερά.
Αγωνιστές που δεν δέχονται να γίνει ο Πειραιάς πεδίο επιχειρηματικής δράσης για τον Μαρινάκη, ούτε κάτεργο για να φουσκώνουν τα κέρδη της Cosco. Που δεν θέλουν για την πόλη και το λιμάνι να αποφασίζουν το εφοπλιστικό κεφάλαιο, οι πολυεθνικές και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Αγωνιστές που δεν ανέχονται τη δολοφονική δράση των δολοφόνων του Παύλου Φϋσσα στις γειτονιές της πόλης μας και στήριξαν όλες τις μεγάλες μάχες του αντιφασιστικού και του αντιρατσιστικού κινήματος για ανοικτά σύνορα και για να μπουν φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί.
Αγωνιστές που υπερασπίζονται το περιβάλλον από την καταστροφική μανία του συστήματος, που με βροχή και με φωτιά, από τη Μάνδρα μέχρι το Μάτι, σκοτώνει. Που βρίσκονται δίπλα στους φτωχούς, ενάντια στην λεηλασία της πρόνοιας, της υγείας, της εκπαίδευσης, των κοινωνικών δικαιωμάτων, ενάντια στη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων και των δημοτικών υπηρεσιών.

Η συνέλευση αποφάσισε να είναι εκ νέου επικεφαλής ο Θανάσης Διαβολάκης, συνδικαλιστής στην ιδιωτική εκπαίδευση και πρώην δημοτικός σύμβουλος Πειραιά. Μετά από τη συζήτηση και τις παρεμβάσεις αγωνιστών-τριών, εκλέχτηκε Συντονιστική Επιτροπή για την οργάνωση της προεκλογικής καμπάνιας, ετοιμάζεται η προγραμματική διακήρυξη της κίνησης και απευθύνεται κάλεσμα στους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης να συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες και τη δράση της Ανταρσίας στο Λιμάνι για μια δυνατή παρέμβαση στις δημοτικές εκλογές, από την πλευρά των εργατικών συμφερόντων.

eep logo