Περιοδεία Δ. Μανωλάκου σε νηπιαγωγεία του Κορυδαλλού

Με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Η Διαμάντω Μανωλάκου, περιόδευσε στο 22ο, 11ο, 9ο, 13ο, 17ο, 23ο και στο 2ο νηπιαγωγείο Κορυδαλλού. Συνομίλησε με τους νηπιαγωγούς, όπου από την συζήτηση αναδείχθηκαν τα σοβαρότατα κτιριακά προβλήματα και ζητήματα ασφάλειας που υπάρχουν σε αυτές τις σχολικές μονάδες. Νηπιαγωγείο που βρίσκεται σε παλιό κατάστημα, νηπιαγωγείο σε ημιώροφο πολυκατοικίας, νηπιαγωγεία χωρίς προαύλια, χωρίς παιχνίδια, χωρίς εξόδους κινδύνου, νηπιαγωγείο που στεγάζεται σε παλιά αποθήκη δημοτικού, άλλα νηπιαγωγεία με σκοτεινές εσωτερικές αυλές και άλλο με εξωτερικές τουαλέτες στις οποίες τα παιδιά πάνε με ομπρέλες όταν βρέχει.

Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής και των προηγούμενων, όπως και του κράτους είναι τεράστιες. Έχουν μετακυλήσει την ευθύνη για τις σχολικές κτηριακές υποδομές στους δήμους ενώ ταυτόχρονα η χρηματοδότηση είναι συνεχώς πιο μειωμένη. Βάζουν στην ζυγαριά του κόστος την ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών. Επιπλέον οι δημοτικές αρχές του Κορυδαλλού μην παίρνοντας μέτρα για την απαλλοτρίωση οικοπέδων με σκοπό την ανέγερση σχολείων, έχουν παραδώσει όλα τα οικόπεδα στο κέντρο του Κορυδαλλού σε επιχειρηματικές δραστηριότητες και σε αποχαρακτηρισμούς.

Η αγανάκτηση γονιών και εκπαιδευτικών είναι μεγάλη, καθώς βλέπουν αυτή την πολύ άσχημη κατάσταση που έχουν δημιουργήσει οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές του Δήμου Κορυδαλλού να διαιωνίζεται και τα προβλήματα στις υποδομές που φιλοξενούνται τα παιδιά του να διογκώνονται. Όποιες ελάχιστες επιδιορθώσεις γίνονται είναι μετά από πολλές πιέσεις των εκπαιδευτικών και των γονιών προς την δημοτική αρχή.

Οι εκπαιδευτικοί κάτω από αυτές τις συνθήκες πραγματικά κάνουν άθλο ώστε να πάρουν τα παιδιά όσα περισσότερα μπορούν και με πολύ προσωπική προσπάθεια και πρωτοβουλίες προσπαθούν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια και την εκπαιδευτική διαδικασία. Το Σωματείο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορυδαλλού Αγίας Βαρβάρας έχει θέσει πολλές φορές τα ζητήματα και μάλιστα σε πρόσφατη συνάντηση με την Δημοτική Αρχή οι απαντήσεις που πήρε ήταν ειρωνικές και ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.
Η βουλευτής του ΚΚΕ δεσμεύτηκε ότι θα αναδειχθούν στην βουλή όλα τα προβλήματα και θα απαιτήσουμε την άμεση επίλυση τους.